Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

LOZNICA: SAVETODAVNA PODRŠKA SVAKOM PREDUZEĆU

Mačva, Privreda
Petar Gavrilovic Biljana Filipovic

Ana Acan

U okviru realizacije Projekta standardizovane usluge mentoringa – Ministarstva privrede sa Razvojnom agencijom Srbije u Gradskoj upravi Loznice organizovan je radni sastanak zamenika gradonačelnika Petra Gavrilovića i direktorke Regionalne razvojne agencije „Podrinnje, Podgorina i Rađevina Biljane Filipović sa gospodinom Šiniširo Katom direktorom Sektora za međunarodnu saradnju iz Japanske agencije  JICA i direktorkom projekta  Razvojne agencije Srbije  gospođom Anom Žegarac.

Bilo je reči o nefinansijskoj podršci privrednicima kroz pružanje standardizovanih usluga mentoringa u skladu sa Programom Ministarstva privrede. Standardizovani  set mentoringa  je namenjen mikro, malim i srednjim privrednim društvima, preduzetnicima i zadrugama.  Privredni ambijent Loznice je, prema ocenama sa ovog sastanka,  iz godine u godinu sve bolji, rečeno je, uz isticanje komparativnih prednosti grada koji je u protekle četiri godine prepolovio broj nezaposlenih. Još više se na podizanju  poslovne klime očekuje otvaranjem Inovacionog centra, prave razvojne baze u kojoj će raditi mladi i stručni, visokoobrazovani kadrovi koji su kao plodovi vizije permanentnih podsticaja lokalne samouprave danas veliki potencijal grada Loznice.

Kada je reč o pružanju podrške nesmetanom razvoju i smanjenju rizika u poslovanju kroz pružanje sveobuhvatnih i blagovremenih usluga korisnicima, Razvojna agencija Srbije će, kako je rečeno,  dati impuls manje uspešnim privrednim subjekatima i zadrugama. Mentorstvo  na ovom planu treba da doprinese i pomogne rukovodstvu svakog preduzeća da prepoznaju ključnu tačku svog poslovanja, tako da svi korisnici, uz pomoć mentoringa, razvijaju akcione planove  koji imaju  za cilj poboljšanje poslovnih rezultata.

 

Pročitajte još: