Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

LOZNICA: SVEČANA DODELA GODIŠNJIH NAGRADA ZA ĐAKE I STUDENTE

Mačva
Stipendije02

Ana Acan

Za najuspešnije đake i studente koji su znanje potvrdili nagradama na takmičenjima i visokim prosekom akademskih ocena u pretprazničnim danima Loznice, povodom Dana grada organizovan je svečani prijem u Sportskom centru Lagator. Kako je saopšteno na zasedanju Gradskog veća na konkursu grada uslove je ispunilo 88 studenata i 53 učenika a od njih su na državnim i međunarodnim takmičenjima  prve nagrade osvojila 32 učenika, drugu devet, treću dvanaest, dok trećina studenata studira medicinu.

Stipendije03

Petar Gavrilović, zamenik gradonačelnika je  u pozdravnoj poruci upućenoj nagrađenima i njihovim rositeljima, nastavnicima i profesorima, podsetio da se ‘’snaga svake zajednice meri brojem stručnih i obrazovanih građana i kvalitetima stečenih znanja’’ i ocenio da su nagrađeni budućnost Loznice.

Stipendije01

– Čvrsto verujem da Loznica tu ima lidersku poziciju. Nagradu ste dobili od vašeg grada za marljivost i posvećenost tokom nastave u školama, uspehe na takmičenjima i zato neka ona bude podstrek za vaše  buduće uspehe. To je investicija koja se višestruko vraća, kako vama, tako vašim roditeljima, gradu, državi Srbiji, a ujedno je podsticaj i  vašim nastavnicima i profesorima za dalje  angažovanje. Biti najbolji učenik, ili student značilo je oduvek imati veliki kapital za budućnost, značilo je kasnije biti najbolji lekar, istraživač, informatičar, urbanista, oficir… Na inicijativu gradonačelnika  Vidoja Petrovića pokrenut je projekat‘’Loznica najboljima’’ i formiran ‘’Tim za budućnost Loznice’’. U njemu su mladi, uspešni ljudi koji su aktivno učestvovali u kreiranju planova razvoja Loznice. Znatan deo njih, čija su znanja potvrđena u praksi, shodno profesiji za koju su se opredelili, već je dobilo zaposlenja u javnim ustanovama i organizacijama u gradu, neki i na najodgovornijim mestima – rekao je Gavrilović i naveo da ‘’nije znanje znanje znati, nego je znanje znanjem dati’’.

Od 2000. godine dodeljeno je  2.843  nagrade najboljim studentima i ulenicima , a među dobitnicima je bila i Aleksandra Spasojević, nekadašnja odlična studentkinja Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, koja se obratila nagrađenima.kao i Nikola Petrović, student treće godine Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije u Beogradu. Nagrađeni učenici primaće tokom godine po sedam, a studenti deset hiljada dinara mesečno.

Pročitajte još: