Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

LOZNICA: U TEKERIŠU OBELEŽENA TRI JUBILEJA NAJSTARIJE ŠKOLE

Mačva
Dan Skole Tekeris03

Ana Acan

Najstarija škola u gornjem Jadru Osnovna škola „Stepa Stepanović“ u Tekerišu, koja je prošle godine dobila Povelju grada Loznice i na praznik državnosti ove godine Sretenjski orden prigodnom svečanošću je  obeležila Dan škole i 181. rođendan.

– Ove godine uz tradicionalni praznik škole obeležavamo još tri značajna datuma, 140 godina od kada se nastava odvija pod krovom ove školske zgrade koja je spomenik kulture i nalazi se pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture u Valjevu, stotu godišnjicu otkako škola nosi ovaj naziv i 110 godina od Cerske bitke– rekla je na proslavi Dana škole u Tekerišu direktorka Jovanka Grujičić Miler.

Dan Skole Tekeris01

Svečanosti škole koja ima 64 učenika prisustvovali su roditelji i drugi gosti  među njima i Ljubinko Đokić, član Gradskog veća, koji je u ime Grada Loznice  zaposlenima i učenicima poželeo uspeh u budućem radu.

– Malo je škola u Loznici koje se mogu pohvaliti da 181 godinu obrazuju i vaspitavaju učenike, zato je ove godine i odlikovana Sretenjskim ordenom, što je važno za naš kraj, a posebno za ovu sredinu. Nažalost, mi danas imamo migraciju stanovništva iz sela u manje gradove, iz manjih gradova u veće, što nije zaobišlo ni ovu sredinu. U lokalnoj samoupravi nastojimo da dok imamo i jednog učenika pod krovom škole da taj prostor održavamo pristojnim, da škola bude uređena, okrečena, da vodimo računa da budu što bolji uslovi za rad i učenika i nastavnika – rekao je Đokić.

F

Grad Loznica, kako je rečeno, godišnje za obrazovanje izdvaja oko četvrtinu budžeta. Za ovu godinu planirano je  740 miliona dinara i, ako se tome dodaju dve fiskulturne sale koje se trenutno grade, za obrazovanje će se izdvojiti oko milijardu dinara.

Na proslavi Dana škole uručene su i nagrade učenicima koji su bili najuspešniji na školskim takmičenjima, ali i njihovim nastavnicima. Izveden je raznovrstan kulturno-umetnički program koji su pripremili učenici sa svojim nastavnicima.

Pročitajte još: