Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

LOZNIČANI UŽIVALI Gala nastup “Galije”

Razonoda
Galija 415796587 771542014989956 2908760257921732499 N

Dragutin Bužić

Gala koncert “Galije” u Loznici!
Legendarni frontmen Nenad Milosavljević ovacijama je ispraćen sa svirke u okviru “Zimskog festivala” koji priređuje Turistička organizacija grada Loznice.
”Galija”, jedna od najpopularnijih grupa nekadašnje Jugoslavije, sinoć je održala koncert u Ulici Jovana Cvijića, kod Vukovog doma kulture.
“Publika koja je popunila dobar deo ulice bila je potpuno mešovita, od onih koji su mlađi od većine ‘Galijinih’ pesama, preko drugih koji su uz hitove ove grupe odrastali do onih koji su gajili decu kada je izašao prvi album ovog benda. Zajedničko im je bilo to što su svi znali stihove skoro svih pesama i prepustili se uživanju u kvalitetnoj muzici”, izveštavaju “Lozničke novosti”.
– Mladi znaju pesme zato što su dobre i mislim da je to normalna pojava. Naše je da napravimo ono što znamo i umemo i što radimo skoro 50 godina. To je najveća nagrada, da vidiš da je pesma preživela vreme. Možda je to najveći ideal svakog umetnika, da se njegovo delo otrgne od autora i da živi neki svoj život. Iako znamo da smo mi to napisali, to više nema veze sa nama, kada si umetnik to je tvoje čedo i neka putuje, srećno mu bilo – rekao je posle koncerta za portal LN Milosavljević.
Galija” nije tako često gostovala u lozničkom kraju. Početkom devedesetih godina prošlog veka priredila je koncert za pamćenje u banjskom parku, ispred Kur-salona, zatim na nekadašnjem Trgu Vuka Karadžića, sada kružnom toku, kao i humanitarni koncert u SC ”Lagator”. Pre četiri i po godine svirali su i u Krupnju.

Sinoć su pokazali da im energija ni 47 godina posle osnivanja grupe i 45 od izlaska debitantskog albuma ”Prva plovidba” ne nedostaje i da mogu dva sata da sviraju i pevaju kao i ranije.

Pročitajte još: