Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

MAKIŠ: OBELEŽAVANJE DANA MUP-A I DANA POLICIJE

Srbija
Ivica DaÈiÆ, Aleksandar VuÈiÆ

Ana Acan

U Nastavnom centru “Makiš” danas je, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i drugih najviših državnih zvaničnika održana centralna svečanost povodom obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije. Raport Vučiću je predao pukovnik policije Dragan Vasiljević. Nakon raporta, predsednik Srbije je, zajedno s ministrom unutrašnjih poslova Ivice Dačića, pozdravio pripadnike policije.

Aleksandar VuÈiÆ

Predsednik Vučić je na početku obraćanja čestitao praznik pripadnicima MUP, i rekao da živimo u svetu u kom nema sigurnosti.

– Zato moramo da razmišljamo o svojoj zemlji i budemo spremni za svaki scenario. Da razumemo šta se dešava u svetu i u Evropi. U skladu sa tim posao MUP i policije uvek je bio bezbednost svih naših građana – kazao je on. Istakao je da je zadovoljan statističkim rezultatima rada policije i padom kriminaliteta.

Ivica DaÈiÆ, Aleksandar VuÈiÆ

– U vreme inverznog i perverznog pristupa dela medija prema vlasti, policija se predstavlja kao teroristička organizacija. Naša policija je narodna policija, uvek je bila uz svoj narod, kada je bilo najteže. Više od 300 srpskih policajaca izgubilo je živote u borbi protiv albanskih terorista i NATO – kazao je Vučić, i dodao da nikada nećemo zaboraviti njihovu žrtvu.

Predsednik je rekao da su srpski policajci prvi da prime udarce, a da ih uvek prve zovemo kada su nam potrebni.

Dan Mup I Dan Policije

– Ostanite baš takvi kakvi jeste, izvršavajte svoje zadatke kako morate. Ali da vam se više nikada ne ponovi da morate da radite ono što ni ljudski niste hteli da radite. Da nikada više ne izručujete Srbe u džakovima, a znam koliko ste se tome protivili – kazao je on.

Tokom svečanosti građani su imali priliku da vide prikaz sposobnosti svih jedinica policije kao i deo opreme i vozila koji policijski službenici koriste u svakodnevnom radu, a najmlađi da se upoznaju sa policajcima koji brinu o njihovoj bezbednosti.

Dan Mup I Dan Policije

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija, na Duhove, odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana. U sklopu obeležavanja Dana MUP-a i policije, ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić jutros je položio lovorov venac na spomen-obeležje ispred SIV-a 3.

Dačić je juče pozvao sve građane da dođu na “Makiš” da vide sa čime država raspolaže, jer je, kako je rekao, jaka policija, pored jake vojske, garant snage i bezbednosti zemlje.

Dan Mup I Dan Policije

“Nema jake države bez jake policije i vojske. Mislim da je u 12 godina, od kada  postoji ova vlast, veoma mnogo urađeno na tome. I statistički podaci govore o tome koliko su bolji rezultati u ostvarivanju tih funkcija nego što je to bilo, na primer, do 2012. godine”, rekao je Dačić Tanjugu.

Konjanici Policijske brigade, Orkestar policije i pripadnici različitih organizacionih jedinica MUP-a juče su u sklopu obeležavanja Dana MUP-a i policije, tradicionalno svečano prodefilovali Knez Mihailovom ulicom do Kalemegdana.

Dan Mup I Dan Policije

U tradicionalnom defileu učestvovali su pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, saobraćajna policija, pripadnici Sektora za vanredne situacije, Žandarmerije i Specijalne antiterorističke jedinice.

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova juče je obeležen i u taktično-tehničkim zborovima u Pančevu, Šapcu, Požarevcu i drugim gradovima u Srbiji. Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije rekao je za Tanjug da će tokom današnjeg dana saobraćaj na Obrenovačkom drumu biti privremeno obustavljen do 15 časova.

Dan Mup I Dan Policije

“Za građane koji budu želeli da dođu biće obezbeđen parking na prostoru kod ePlanete i kod Mega Maksi Ada marketa. Druga varijanta je da se ulicom Bore Stankovića priđe bliže sa druge strane Makiša, tako da smo obezbedili dovoljnu količinu parkinga”, naveo je Radenković.

Izvor: Tanjug

MiloŠ VuÈeviÆ, Ana BrnabiÆ, Aleksandar VuÈiÆ

Dan Mup I Dan Policije

 

Pročitajte još: