Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

MALI ZVORNIK: DODELJENE STIPENDIJE NAJBOLJIM STUDENTIMA

Mačva
Stipendije 2024 3

Ana Acan

Ukupno 16 uspešnih studenata sa teritorije opštine Mali Zvornik dobilo je stipendije lokalne samouprave na javnom konkursu u školskoj 2023/24. godini. Njima će u tekućoj školskoj godini mesečno iz budžeta opštine biti isplaćivano po 12.000 dinara.

Stipendije 2024 11

Studentske stipendije dobilo je 13 studenata koji su upisali jednu od godina osnovnih studija u trajanju od najmanje četiri godine, odnosno za koje je zakonom predviđeno da imaju zbir od 240 ESPB (Evropski sistem prenosa bodova), od druge do poslednje ili master akademskih studija i 3 studenta koji su upisali jednu od godina osnovnih studija za koje je zakonom predviđeno da imaju zbir od 180 ESPB, od druge do poslednje godine studija.

Stipendije 2024 7

Potpisivanje ugovora o dodeli stipendija studentima obavljeno je u sali Skupštine opštine Mali Zvornik u ponedeljak, 19. februara.

Studente su pozdravili predsednik opštine Mali Zvornik, Zoran Jevtić i zamenik predsednika opštine, Milisav Despotović. Čestitajući im na dobijenim stipendijama i rezultatima koje ostvaruju u školovanju, oni su naveli da lokalna samouprava nastavlja da brine o uspešnim učenicima i da će to činiti i dalje, nastojeći da ih podrži na putu sticanja znanja.

Stipendije 2024 6

Jevtić i Despotović istakli su da rukovodstvo opštine Mali Zvornik svakodnevno vredno radi, trudeći se da mladima obezbedi bolje uslove za život, te da su u planu brojne nove investicije koje imaju za cilj da obezbede dalje poboljšanje životnog standarda u opštini.

Oni su studentima poželeli uspeh u školovanju i ubuduće i da se povodom dodele stipendija ponovo vide iduće godine. Na konkurs opštine Mali Zvornik za dodelu studentskih stipendija u školskoj 2023/24. godini prijavilo se ukupno 25 studenata.

Stipendije 2024 8

Pročitajte još: