Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

MALI ZVORNIK: FABRIKA PVC STOLARIJE „BAUWIN DECOR“ PLANIRA OTVARANJE POGONA U DONJEM NASELJU

Mačva
Img 0001

Ana Acan

Predsednik opštine Mali Zvornik, Zoran Jevtić, rekao je da ga veoma raduje namera fabrike „Bauwin decor“, iz Brasine, da zakupi poslovni prostor u Industrijskoj zoni u Donjem Naselju radi proširenja proizvodnje i poslovanja, jer, kako je naveo, jača privredna aktivnost ovog preduzeća znači i otvaranje novih radnih mesta. Navodeći da je u pitanju poslovni prostor koji je trebalo da koristi investitor iz Egipta, a sa kojim je opština nedavno raskinula ugovor o zakupu, on je ispričao da je ideja fabrike iz Brasine da na tom mestu, osim PVC stolarije, proizvodi i drvenu stolariju i da bi firma u startu mogla da zaposli 20 ili 30 radnika.

Img 0004

Povodom inicijative fabrike da zakupi navedeni poslovni prostor, protekle sedmice u kabinetu predsednika opštine Mali Zvornik održan je sastanak rukovodstva lokalne samouprave i predstavnika fabrike, na kojem je razgovarano o uslovima iznajmljivanja navedenog prostora.

Sastanku je prisustvovao i vlasnik preduzeća „Bauwin decor“, Mustafa Javuz, koji je vlasnik i kompanije „Yavuz“, koja u Bosni i Hercegovini zapošljava oko 600 radnika.

Img 0011

Jevtić je zahvalio firmi „Yavuz“ što je izabrala opštinu Mali Zvornik za rad fabrike „Bauwin decor“ i istakao da će lokalna samouprava nastaviti da poboljšava uslove za rad male privrede koji će pogodovati postojećim privatnim firmama i privući nove investitore.

Pogon PVC stolarije „Bauwin decor“, u Brasini, uspešno posluje od 2018. godine. Otvoren je uz podršku Opštine Mali Zvornik i trenutno zapošljava oko 40 radnika.

 

Pročitajte još: