Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

MALI ZVORNIK: OBELEŽENA PARKING MESTA ZA OSOBE SA INVALIDITETOM

Mačva
Img 9906

Ana Acan

U mesnoj zajednici Centar u Malom Zvorniku, na četiri lokacije, obeležena su parking mesta za osobe sa invaliditetom. Parking mesta vidno su obeležena ispred Doma zdravlja, pored zgrade Opštinske uprave, ispred Biblioteke „17. septembar“ i Javnog komunalnog preduzeća „Drina“.

Img 9903

Narednih dana biće postavljene i odgovarajuće rampe za pristup osoba sa invaliditetom, kao i nalepnice za navigaciju za slepa i slabovida lica. Postavljanje rampi predviđeno je isped zgrade Doma kulture i kod Policijske stanice. Predstoji i prilagođavanje ivičnjaka u ulici Kralja Petra I, za lakše kretanje osoba sa invaliditetom.

Radovi se odvijaju na predlog meštana, u okviru akcije „Mali Zvornik po meri građana“ koju realizuje i finansira lokalna samouprava, iz sredstava poreskih obveznika, uz podršku Vlade Švajcarske, kroz Program reforme poreza na imovinu.

Img 9897

Poboljšanje uslova za kretanje osoba sa invaliditetom koštalo je 991.000 dinara, pri čemu finansijsko učešće neformalne grupe građana koja je predložila navedene aktivnosti iznosi oko 10 posto vrednosti radova.

Realizovana su dva projekta, pod nazivom „Mali Zvornik bez barijera“ i „Prohodnost plus: Inkluzivna navigacija za slepa i slabovida lica“. Ukupno devet projekta podržano je u okviru Javnog poziva za sufinansiranje predloga u sprovođenju akcije „Mali Zvornik po meri građana“ u 2023. godini.

Pročitajte još: