Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

MALI ZVORNIK: POČINJE RENOVIRANJE KROVA NA VRTIĆU „CRVENKAPA“

Mačva
409176035 714192330903628 1791353063099725915 N

Ana Acan

Obnova dotrajalog krova na zgradi Predškolske ustanove „Crvenkapa“, u Malom Zvorniku, zvanično je počela u ponedeljak, 01. jula, uvođenjem u posao izvođača radova, preduzeća „ITM VP“ doo, iz Velike Plane. Radovi obuhvataju sanaciju krovne konstrukcije i zamenu krovnog pokrivača, a rok za završetak je 20 radnih dana. Novčana sredstva za rekonstrukciju krova na vrtiću dobijena su, uz podršku Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije, od Vlade Japana, koja je za ove namene krajem februara tekuće godine donirala 50.642 evra. Stručni nadzor nad izvođenjem radova obavljaće preduzeće „Masiv 2020“ doo, iz Banje Koviljače.

Pu Crvenkapa Ii

Prema rečima direktorke PU „Crvenkapa“, Jelene Nikolić, radi početka građevinskih radova na objektu, u vrtiću je u ponedeljak, 01. jula, održan sastanak kojem su, osim predstavnika naručioca radova i izvođača, prisustvovali i predstavnici lokalne samouprave, na čelu sa predsednikom opštine, Zoranom Jevtićem, kao i preduzeća zaduženog za stručni nadzor nad izvođenjem radova.

„Ovom prilikom, sačinjen je zapisnik kojim je preduzeće „ITM VP“ doo, iz Velike Plane, zvanično uvedeno u posao, u skladu sa potpisanim ugovorom. Rok za završetak radova je dvadeset kalendarskih dana, računajući od uvođenja izvođača u posao“, navela je Nikolić i dodala da radovi na objektu ne remete aktivnosti vaspitno-obrazovnog rada u ustanovi.

Pu Crvenkapa Iii

Ona je rekla da je letnji period pogodan za građevinske radove, jer je potreba za smeštajem dece u vrtić manja, budući da je aktuelno korišćenje godišnjih odmora. U slučaju potrebe, roditeljima je na raspolaganju i objekat vrtića „Cvrčak“, u Donjem Naselju, koji takođe ima dovoljno kapaciteta.

Nikolić je istakla da se realizacija projekta rekonstrukcije krova na PU „Crvenkapa“, u Malom Zvorniku, odvija prema planu.

„Projektne aktivnosti, koje obuhvataju i niz administrativnih procedura, počele su na vreme, odmah nakon potpisivanja ugovora sa donatorom, a sada su na red došli građevinski radovi“, rekla je direktorka obdaništa, podsetivši da projekat traje godinu dana i da rok za završetak ističe u februaru sledeće godine.

Predsednik opštine Mali Zvornik, Zoran Jevtić još jednom je, u ime lokalne samouprave, zahvalio Vladi Japana na sredstvima opredeljenim za vrtić „Crvenkapa“, istakavši da je ovo veoma značajna pomoć za građane Malog Zvornika, jer će doprineti boljim i bezbednijim uslovima za boravak dece u obdaništu.

Jevtić je zahvalio i Republici Srbiji i Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave koji su pomogli da se Mali Zvornik nađe među 6 opština koje su ovog puta dobile donaciju od Japana. On je podsetio da ovo nije prva donacija koju Mali Zvornik dobija od Vlade Japana, te da je ova prijateljska zemlja kroz Projekat za osnovne potrebe stanovništva (POPOS) i ranije pomagala građanima malozvorničke opštine.

Pročitajte još: