Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

MALI ZVORNIK: POSLOVNI PROSTOR U DONJEM NASELJU DAT U ZAKUP FABRICI STOLARIJE „BAUWIN DECOR“

Mačva
Img 0610

Ana Acan

Fabrika PVC stolarije „Bauwin decor“, iz Brasine, koja u opštini Mali Zvornik posluje od 2018. godine i zapošljava oko 40 radnika, namerava da uskoro otvori novi proizvodni pogon. Za potrebe širenja proizvodnje iznajmila je od lokalne samouprave neuređeni poslovni prostor u industrijskoj zoni u Donjem Naselju, koji u najkraćem roku namerava da adaptira i u njemu zaposli oko 30 radnika.

Img 0605

Fabrika planira da u navedenom pogonu, osim PVC stolarije, proizvodi i drvenu stolariju. Ugovor o davanju u zakup poslovnog prostora u Donjem Naselju fabrici „Bauwin decor“, iz Brasine, predsednik opštine Mali Zvornik, Zoran Jevtić, potpisao je pre nekoliko dana u svom kabinetu sa generalnim direktorom fabrike, Jasminom Kurtanovićem, u prisustvu vlasnika firme, Mustafe Javuza i direktora proizvodnje u Brasini, Saida Mujkića.

Default

Jevtić je podsetio da je u pitanju neuređeni poslovni prostor koji je trebalo da koristi investitor iz Egipta, sa kojim je opština Mali Zvornik nedavno raskinula ugovor o zakupu. On je rekao da pokretanje novog pogona znači i otvaranje novih radnih mesta, te da će fabrika samostalno, prema svojim potrebama, urediti iznajmljeni prostor koji je trenutno zapušten i neiskorišćen.

Img 0665

„Za nas je ovaj ugovor veoma važan, jer njime obezbeđujemo građanima radna mesta i pružamo im mogućnost za zaposlenje. Pošto postoje političke grupacije koje veoma negativno komentarišu davanje poslovnih prostora u zakup investitorima, rekao bih da to čine oni koji nikada ni jednog investitora nisu doveli u Mali Zvornik i koji su za vreme svoje vladavine ostavljali samo neplaćene račune“, rekao je predsednik opštine.

Img 0638

„Na fotografijama se jasno vidi kako poslovni prostor izgleda pre davanja u zakup. Što se tiče zakupnine, visina naknade za korišćenje prostora će rasti ukoliko investitor ne ispoštuje obavezu angažovanja predviđenog broja radnika, srazmerno tom broju, a to ne određuje opština, nego proceniteljska kuća“, objasnio je Jevtić.

Img 0731

Kao primer za to on je naveo fabriku tekstila „Kajra“, čija zakupnina je u nekom momentu bila čak trostruko uvećana, zbog neispunjavanja obaveze iz ugovora vezane za broj radnika koje je trebalo da zaposli. Predsednik opštine Mali Zvornik naveo je da ima mnogo investitora zainteresovanih za iznajmljivanje uređenog poslovnog prostora koji je koristila fabrika „Kajra“ i da je osnovni uslov za budućeg zakupca da u startu zaposli 100 radnika.

Img 0682

 

Pročitajte još: