Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

MALI ZVORNIK: UREĐENA OBALA REKE DRINE I IZGRAĐENA LETNJA UČIONICA U DONJOJ TREŠNJICI

Mačva
2

Ana Acan

Deo obale reke Drine u mesnoj zajednici Centar u Malom Zvorniku uređen je za meštane i posetioce koji vole da svoje slobodno vreme provode u prirodi. Nedaleko od šetališta, za izletnike postavljeni su stolovi sa klupama i roštiljima. Na ovaj način obezbeđen je dodatni prostor za odmor i drženje na otvorenom.

5

Postavljanje pokretnog mobilijara obavljeno je na predlog građana koji žive u Ribarskoj ulici, u okviru akcije „Mali Zvornik po meri građana“, koju realizuje lokalna samouprava uz finansijsku podršku Vlade Švajcarske, kroz Program reforme poreza na imovinu.

Realizacija ovog projekta koštala je ukupno 459.000 dinara, od čega je iznos donacije 400.000 dinara, a iznos od 59.000 dinara predstavlja učešće građana.

Img 9844

 

IZGRAĐENA LETNJA UČIONICA U DONJOJ TREŠNJICI

U dvorištu Osnovne škole „Miloš Gajić“, u Donjoj Trešnjici, opština Mali Zvornik izgradila je letnju učionicu za druženje i izvođenje nastave za učenike na otvorenom. Navedeni mobilijar obezbeđen je u okviru akcije „Mali Zvornik po meri građana“, na predlog meštana mesne zajednice Donja Trešnjica.

Img 9829

Izgradnja letnje učionice koštala je 823.000 dinara, pri čemu je opština Mali Zvornik obezbedila 731.000 dinara, dok je finansijsko učešće građana iznosilo 92.000 dinara. Akcija je realizovana uz podršku Vlade Švajcarske, u okviru Programa reforme poreza na imovinu.

Ukupno devet projekta podržano je u okviru Javnog poziva za sufinansiranje predloga u sprovođenju akcije „Mali Zvornik po meri građana“ u 2023. godini.

Img 9826

 

Pročitajte još: