Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

MALI ZVORNIK: ZABRANA SAOBRAĆAJA ZA TERETNA VOZILA PREKO NOVOG MOSTA DO ZAVRŠETKA RADOVA

Mačva
436817781 819747750196248 4529626045937115948 N

Ana Acan

Obustava saobraćaja na mostu preko reke Drine između Malog Zvornika u Srbiji i Karakaja u Republici Srpskoj (BiH) za vozila čija je ukupna masa veća od 5 tona važiće do završetka rekonstrukcije ovog objekta.

Kada će početi radovi na obnovi mosta i koji je rok za završetak ovog posla biće poznato po okončanju procedure izbora najpovoljnijeg izvođača radova, koju treba da sprovede Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije.

Na graničnom prelazu Mali Zvornik – Karakaj zabrana saobraćaja za teretna vozila na snazi je od pre 10 dana, zbog novih oštećenja koja su evidentirana prilikom nedavnog vanrednog pregleda mosta od strane projektanta.

Predsednik opštine Mali Zvornik, Zoran Jevtić, kaže da je od Javnog preduzeća „Putevi Srbije“ stigla zvanična informacija da je u toku dopuna projekta rekonstrukcije mosta, kako bi dokumentom bila obuhvaćena novonastala oštećenja, te da nakon dopune projektne dokumentacije sledi sprovođenje procedure vezane za rekonstrukciju objekta, za šta je nadležno Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije i da će do završetka radova važiti obustava saobraćaja na mostu za kategoriju vozila čija je ukupna masa veća od 5 tona.

„Zbog velikog broja upita koje smo proteklih dana dobijali od građana, privrednika i medija, koji su se odnosili uglavnom na to do kada će trajati zabrana saobraćaja za teretna vozila preko mosta, kada će početi radovi i do kada će trajati, a s obzirom da nismo imali zvaničnu informaciju nadležnih institucija o tome, obratili smo se Javnom preduzeću „Putevi Srbije“, zahtevom za dostavu zvaničnog obaveštenja o rekonstrukciji Novog mosta.

„Prema informacijama koje smo na ovaj način dobili, nakon izrade dopune projektne dokumentacije, nadležno Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ima ingerenciju za raspisivanje javne nabavke radova za rekonstrukciju objekta. Nakon sprovedenog postupka i odabira najpovoljnijeg ponuđača biće poznat i termin početka radova, kao i rok za završetak istih, stoji u odgovoru koji smo dobili od JP „Putevi Srbije“, rekao je Jevtić, dodajući da je navedeno da će do tada na mostu biti na snazi obustava saobraćaja za sva vozila čija je ukupna masa veća od 5 tona.

Pročitajte još: