Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

MEĐUNARODNI DŽIJU-DŽICA TURNIR “LOZNICA OPEN” OKUPIO 530 TAKMIČARA BALKANA

Mačva, Sport, Srbija
Dziju Dzicu Turnir 2024 04

Ana Acan

Međunarodni džiju-džica turnir “Loznica Open” koji je održan u hali “Lagator” u Loznici okupio je 530 takmičara iz Mađarske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije, Slovenije i Srbije.

Dziju Dzicu Turnir 2024 05

Osnivač Akademije borilačkih sportova i organizator turnira Aleksandar Tomić, izrazio je zadovoljstvo velikim brojem učesnika, ističući da je “Loznica Open” postao jedno od najmasovnijih takmičenja u ovom sportu na Balkanu. Zahvalio je gradonačelniku Vidoju Petroviću i Gradskoj upravi, na podršci u organizaciji turnira.

Dziju Dzicu Turnir 2024 02

Član Gradskog veća Loznice Milan Nedeljković pozdravio je učesnike i publiku u ime gradonačelnika, naglašavajući opredeljenje Grada da se svake godine ulaže u izgradnju sportske infrastukture kao i u podršku radu sportskih klubova. “Videti ovoliki broj takmičara je upravo pokazatelj da smo na pravom putu kada je reč o podršci razvoju sporta “, dodao je Nedeljković.

Dziju Dzicu Turnir 2024

Najuspešniji na turniru bio je džiju-džica klub “Jahorina”, osvojivši ukupno 78 medalja, dok je drugo mesto zauzela “Slavija” iz Istočnog Sarajeva sa 66 medalja, a i sam domaćin turnira, loznički klub, ostvario je značajan uspeh. S obzirom da su se za narednu godinu prijavile još dve zemlje, prema najavi organizatora, u planu je da se turnir odvija u dva dana.

 

Pročitajte još: