Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

MEŠTANI PRNJAVORA SAGLASNI: Ova vlast radi za narod! 

Mačva
Polish 20231127 104835952

Jelena Đondović

Mesec dana nakon što je u Prnjavoru ponovo proradila laboratorija, stanovnici ovog i još sedam okolnih sela ističu da im je sada neuporedivo lakše da obave osnovne analize. Svakog utorka i četvrtka od 8 do 10 sati u ovdašnjoj zdravstvenoj stanici mogu da urade uzorkovanje krvi i urina, a nalazi su im na raspolaganju već sutradan.

Laboratorija je nakon tri godine ponovo otvorena na zahtev ove mesne zajednice, a uz pomoć grada Šapca i zdravstvenih ustanova. Stanovnici Prnjavora, sada više ne moraju da prelaze više od 30 kilometara do Šapca da bi dobili potrebnu uslugu. Osim njih, laboratorijske analize ovde mogu uraditi i meštani Ribara, Petlovače, Duvaništa, Petkovice, Očaga i Novog Sela.
U ovom mestu koje broji oko 3.500 stanovnika, svi su jednoglasni u oceni da je ovo bio odličan potez Saveta i grada Šapca. Studentkinja Tamara Dikanović istakla je da je laboratorija važna podjednako i za mlađe stanovnike i za starije.
– Značajno mi je brzo dobijanje pouzdanih rezultata i da to mogu da uradim na uput lekara i u svom selu. A za naše bake i deke, sada kada nam predstoje sve hladniji dani, značajno je što će izbeći odlaske u Šabac i analize raditi u blizini svoje kuće – rekla je Tamara Dikanović.
Sa njom se slaže sugrađanin Jeremija Ivanić koji ima ozbiljnih zdravstvenih problema.
– Za mene koji imam zdravstveni problem sa srcem i ugrađenim stentom, najznačajnije je što više ne moram da idem privatno kako bih dao svoje nalaze, a i ne trošim svoje vreme i novac za odlazak u Šabac – kaže Jeremija Ivanić.
Veliko je olakšanje kada znate da za jednu najosnovniju stvar ne morate da putujete van svog mesta, dodaje penzionerka Branka Ćirić. Ona nije štedela reči hvale na račun Saveta mesne zajednice Prnjavor, i lokalne šabačke vlasti.
– Beskrajno sam zahvalna gradskoj vlasti, što su imali sluha za nas meštane Prnjavora, takvi ljudi su potrebni našem narodu – rekla je Branka Ćirić.

Inače, zahvalnost zbog otvaranja laboratorije i sluha za potrebe stanovnika šabačkih sela, nedavno je iz Prnjavora stigla i na adresu dr Branka Vujkovića, kandidata za narodnog poslanika na listi “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane”.

Pročitajte još: