Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

MILIONSKA UTAJA POREZA “Muljali” sa sekundarnim sirovinama pa završili iza rešetaka!

Hronika
Ilustracija+policija+5

Vesna Papović

Brzom akcijom policije, uhapšeno je osam osoba zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili poresku utaju.

Ova akcija je izvedena od strane pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za suzbijanje kriminala UКP i Policijske uprave u Šapcu, u saradnji sa Poreskom policijom u Šapcu i osnovnim javnim tužilaštvima u Loznici i Lazarevcu.

U policijskoj akciji, sprovedenoj na području Šapca, Loznice i Lazarevca, uhapšeni su S. D. (1990), N. M. (1987), J. D. (1991), P. N. (1991), J. I. (1985), L. S. (1994), B. Ž. (1986) i R. D. (1980).
Кako se sumnja, S. D. i R. D. su od januara 2019. do kraja prošle godine, sačinili 786 lažnih faktura o prometu sekundarnih sirovina i na osnovu toga prebacili više od 618,1 milion dinara sa računa svojih privrednih društava na račune 18 preduzetničkih radnji kojima su upravljali ostali osumnjičeni. Ovako stečen novac su oni, potom, na osnovu lažne dokumentacije, kako se sumnja, podizali sa računa u gotovini i predavali S. D. i R. D. koji su na ovaj način izbegli plaćanje poreskih obaveza u ukupnom iznosu od 179.284.820 dinara, za koliko su oštetili državni budžet.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnim tužilaštvima.

Pročitajte još: