Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

MINISTARSTVO INFORMISANJA I TELEKOMUNIKACIJA RASPISALO KONKURS ZA SUFINANSIRANJE PROJEKATA ZA TELEVIZIJE

Srbija
Ministarstvo Informisanja

Ana Acan

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija raspisalo je danas javni konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja za televizije u 2024. godini, ukupne vrednosti 75 miliona dinara.

Najmanji iznos sredstava koji može biti odobren za sufinansiranje projekta je 800.000,00 dinara, a najveći 3.000.000,00 dinara, navodi se u konkursu objavljenom na sajtu ministarstva.

Učesnik konkursa za proizvodnju medijskih sadržaja za televizije, u skladu sa uslovima i kriterijumima usklađenosti državne pomoći u oblasti javnog informisanja, može podneti zahtev za sufinansiranje projekata u iznosu koji ne prelazi 50 odsto opravdanih troškova proizvodnje medijskih sadržaja, a najviše do iznosa utvrđenog konkursom.

Konkurs se raspisuje i sredstva dodeljuju za projekte čija realizacija može trajati do godinu dana od dana donošenja odluke o dodeli sredstava.

Prilikom zaključivanja ugovora sa svakim korisnikom određuje se rok za realizaciju projekta, u skladu sa planom projektnih aktivnosti.

Konkurs se raspisuje radi pružanja finansijske podrške proizvodnji medijskih sadržaja koji doprinose ostvarivanju javnog interesa u oblasti javnog informisanja, definisanog Zakona o javnom informisanju i medijima.

Pročitajte još: