Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

MIRKO IGNJATOVIĆ: U ŠAPCU OD MARTA BESPLATNA STERILIZACIJA VLASNIČKIH PASA

Mačva
Mirko Ignjatovic Smanjena

Ana Acan

Gradski odbor SNS Šabac – Direktor šabačkog JKP „Stari grad“ i član Gradskog odbora Srpske napredne stranke, Mirko Ignjatović naglašava da je nakon dužeg vremena poslovanje ovog javnog preduzeća pozitivno i stabilno, a cene usluga za građane, privredu i osnivača nisu menjane.

„Grad Šabac je u protekle dve godine iz budžeta izdvojio 200 miliona dinara za nabavku opreme i mehanizacije. Dobili smo kamione, kosačice, usisivače i sada svi zaposleni imaju obezbeđene adekvatne uslove za rad, posebno prilikom vanrednih okolnosti usled vremenskih nepogoda, koje su bile česta pojava protekle godine. Takođe u prethodnom periodu uspeli smo da uklonimo i brojne divlje deponije na području Šapca, a veliku zelenu deponiju sa Kvantaške pijace prebacimo na lokaciju kod Mlekare“, kaže Ignjatović.

Dog

Tokom 2024. godine akcenat nadležnih u JKP „Stari grad“ biće stavljen na humano rešavanje problema napuštenih pasa.

„Od marta započinjemo sa besplatnim sterilizacijama vlasničkih pasa. Čim se usvoji budžet imaćemo na raspolaganju tri miliona dinara, što je dovoljno za oko 400 postupaka sterilizacije. Kada smo najavili ovu inicijativu, reakcije građana su prevazišle naša očekivanja, tako da smo uvereni da će dati i dobre rezultate. Takođe, u planu je proširenje kapaciteta gradskog Prihvatilišta“, najavljuje Ignjatović.

I u ovoj godini nastavljaju se aktivnosti na saniranju i uklanjanju divljih deponija, a ekipe JKP „Stari grad“ najveći deo vremena tokom godine provode na održavanju gradskih javnih površina, a svakodnevno održavaju više od 70 hektara zelenih površina, stoji u saopštenju Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Šapcu.

Pročitajte još: