Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

MUP: 33 PREKRŠAJA NASILNIČKE VOŽNJE OD POČETKA GODINE

Srbija
Mup

Ana Acan

MUP – Pripadnici Uprave saobraćajne policije presretačem su na teritoriji Uba zaustavili 32-godišnjeg vozača Fiata koji je vršio preticanje preko pune linije. Daljom kontrolom utvrđeno je da je vozač bio pod dejstvom kanabisa, kao i da nije koristio sigurnosni pojas. Pregledom lica i vozila pronađena je kesica sa biljnom materijom za koju postoje osnovi sumnje da je u pitanju opojna droga kanabis. Vozač je zadržan u službenim prostorijama i protiv njega su podnete odgovarajuće krivične i prekršajne prijave.

Policijski službenici koji kontrolišu saobraćaj presretačima od početka ove godine otkrili su 2.806 prekršaja, od čega 33 prekršaja nasilničke vožnje.

Tokom prošle godine, 19 saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima izazvali su vozači koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Samo u januaru ove godine, saobraćajna policija isključila je iz saobraćaja i zadržala u službenim prostorijama 289 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Budi odgovoran – ne ugrožavaj sebe i druge učesnike u saobraćaju, poručuju iz MUP-a.

Video: MUP Srbije

Intervencija MUP-a

Pročitajte još: