Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

MUP RASPISAO KONKURS ZA ŽANDARMERIJU: Evo koje uslove morate da ispunite

Srbija
Žandarmerija

Damira Ramadani

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) raspisalo je javni konkurs za prijem 200 ljudi na selekcionu i osnovnu obuku za Žandarmeriju za radno mesto “žandarm”. Kako je navedeno u oglasu, popunjavaju se radna mesta u odredima Žandarmerije u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kraljevu.

Pravo učešća na konkursu imaju kandidati koji ispunjavaju uslove za zasnivanje radnog odnosa propisane Zakonom o policiji i Uredbom o specijalnoj i posebnim jedinicama policije, a to je da su državljani Srbije i da imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije najmanje jednu godinu neprekidno pre dana podnošenja prijave na konkurs.

Žandarmerija
Printskrin / Instagram

Neophodno je da kandidat ima završeno srednje obrazovanje, da nema manje od 18, kao ni više od 24 godine starosti u momentu podnošenja prijave, da ne postoje bezbednosne smetnje za obavljanje poslova u MUP, ali i da poseduje vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom “B” kategorije, da ispunava uslove selekcionog testiranja i da je sposoban za pohađanje Selekcione obuke za Žandarmeriju.

Prijava na konkurs se podnosi na propisanom obrascu zajedno sa potrebnom dokumentacijom na pisarnicu SIV-a 2 ili putem pošte na adresu Ministarstvo unutrašnjih poslova, Sektor za logistiku, Uprava za ljudske resurse, Bulevar Zorana Đinđića broj 104, 11070 Novi Beograd, sa naznakom – ”Za javni konkurs za radno mesto “žandarm” sa navedenim Odredom za koji se podnosi prijava.

Obrazac “Prijava za Selekcionu obuku/testiranje” se može preuzeti sa Internet adrese www.mup.gov.rs gde se nalaze i ostali detalji konkursa.

Rok za podnošenje prijava, kako je navedeno u oglasu je 30 dana od danas, tačnije do 2. decembra.

Pročitajte još: