Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

MUP: UHAPŠEN ZAPOSLENI U „DUNAV OSIGURANJU“ ZBOG ZLOUPOTREBE POLOŽAJA

Srbija
Ilustracija+policija+5

Ana Acan

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je danas da su pripadnici policije uhapsili D. D. (1970) zaposlenog na radnom mestu preuzimač rizika u „Dunav osiguranju“, dok je protiv 40-godišnjeg muškarca podneta krivična prijava u redovnom postupku zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Ovu akciju izveli su pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Sumnja se da je 40-godišnji muškarac, odgovorno lice PD „Milk and meat store“, pomogao u izvršenju krivičnog dela, tako što je stavio pečat ovog privrednog društva na raspolaganje D. D. u periodu od 2017. do 2020. godine.

D.D. je, kako se sumnja, iskorišćavanjem svog položaja i ovlašćenja za vršenje obrade i realizacije kredita za plaćanje troškova registracije i osiguranja vozila, neovlašćeno iskoristio lične podatke za 28 osoba, sačinio falsifikovanu kreditnu dokumentaciju koristeći pečate PD „Milk and meat store“, „Pakiva Dip“, „Negos Trade“, na osnovu čega je odobreno 57 partija kredita kojima je izvršeno plaćanje troškova osiguranja i registracije motornih vozila trećim licima.

Ova lica su, sumnja se, troškove registracije svojih vozila platili D. D. u gotovom novcu, koji je on zadržao za sebe, čime je pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od približno 2.493.000 dinara.

Takođe, na ovaj način, usled neizmirenih obaveza vraćanja kredita, osumnjičeni je oštetio „Dunav osiguranje“ za iznos od oko 2.600.000 dinara, a korisnike kredita za približno 747.000 dinara.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, sproveden u nadležno tužilaštvo, dodaje se u saopštenju.

Pročitajte još: