Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

MUP UPOZORAVA GRAĐANE: Budite pažljivi kako ne bi izazvali požar!

Srbija
MUP Požari

Damira Ramadani

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Sektor za vanredne situacije je apelovao na građane da provere ispravnost svojih dimnjaka i peći na čvrsto gorivo, ne ostavljaju uključene grejalice bez nadzora, ne preopterećuju elektroinstalaciju, da udalje nameštaj i drugi gorivi materijal od grejnih tela da ne bi došlo do požara.

Kako je navedeno u saopštenju, period od početka pa do kraja grejne sezone karakteriše povećanje broj požara na građevinskim objektima čiji se uzroci mogu svrstati u ljudski faktor – nepažnju ili nemar.

MUP Požari
Printskrin / Instagram / MUP

Takođe su apelovali da građani ne odlažu pepeo u plastične kontejnere i u blizini gorivog materijala, ne ostavljaju uključene električne uređaje bez nadzora, odnosno da ih isključe kada izlaze iz kuće.

MUP Požari
Printskrin / Instagram / MUP

“Ne ostavljajte malu decu bez nadzora u prostoriji sa šporetom ili pećima koje imaju ložište na čvrsto gorivo ili električnom grejalicom”, opomenuli su iz MUP-a.

Pozvali su građane da ako primete požar u građevinskim objektima odmah o tome obaveste vatrogasno-spasilačku jedinicu na broj telefona 193 i slušaju savete vatrogasaca – spasilaca.

MUP Požari
Printskrin / Instagram / MUP

Pročitajte još i ovo:

“NEDELJA” STIŽE U BIOSKOPE: Evo kad je premijera filma o Džeju Ramadanovskom

PROGNOZA ZA PETAK: Mraz i magla, evo kolika će biti temperatura

VAŽNO OBAVEŠTENJE: Ako želite da menjate evro, ovo treba da znate

 

Pročitajte još: