Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

NAGRADA DVA MILIONA DINARA: Za izbor najboljeg domaćina Srbije do danas se prijavilo 50 učesnika

Srbija
Najdomaćin

Damira Ramadani

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković izjavila je danas da se na konkurs za izbor najboljeg domaćina Srbije “Najdomaćina 2023” do danas prijavilo 50 učesnika, i pozvala sve zainteresovane da se prijave na konkurs do kraja meseca.

Ona je na sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije “OMEK” u Budimpešti rekla da će se najdomaćin Srbije birati početkom decembra, “sa idejom da predstavimo gde je poljoprivreda u Srbiji 2023. godine, koliko ima pozitivnih primera iz poljoprivrede i koliko smo mi aktivan i pravi učesnik na svetskom tržištu”.

Ideja je, kako je rekla, da domaćini predstave svoja iskustva i proizvodnju.

-Želimo i pomognemo malim i srednjim proizvođačima da dobiju zasluženo mesto. I ovom prilikom ih pozivam da se prijave – zaključila je ona.

Učesnike očekuje čak 11 nagrada, a glavna nagrada za dobitnika titule “Najdomaćin 2023” iznosi dva miliona dinara, navode iz Ministarstva poljoprivrede.

Dodaju da je 10 nagrada namenjeno za pobednike po kategorijama – po dve nagrade za najbolje poljoprivrednike u svakoj od kategorija svaka u iznosu od 500.000 dinara.

Kategorije su stočarstvo, ratarstvo, voćarstvo, povrtarstvo i organska proizvodnja,

Pored vaših prijava žiri će koristiti i jasno definisane kriterijume da izdvoji 100 najboljih poljoprivrednih gazdinstava u Srbiji, od kojih će nakon toga izdvojiti 11 najboljih.

Pročitajte još: