Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

NAPREDUJU RADOVI NA IZGRADNJI KANALIZACIONE MREŽE U PEĆINCIMA

Srbija
Img 229371

Ana Acan

Ministarka zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Irena Vujović obišla je danas radove na izgradnji kanalizacione mreže u opštini Pećinci, gde se, realizacijom ovog važnog projekta, rešava višedecenijski problem građana.

Img 229374

Vujović je posetila naselja Ogar i Brestač, u kojima se, zajedno sa Prhovom i Popincima, trenutno izvode radovi na izgradnji 63,5 kilometara nedostajuće kanalizacione mreže.

Ove godine će, kroz projekat Ministarstva, početi i radovi na rekonstrukciji prečistača otpadnih voda u Pećincima, što je još jedan razlog da ubrzamo izgradnju kanalizacije koja ka njemu gravitira jer je to preduslov da postrojenje radi u punom kapacitetu, najavila je ministarka.

Img 229377

Prema njenim rečima, ovaj projekat je važan zato što će po njegovoj realizaciji, koja je za Ogar i Brestač planirana u novembru 2025. godine, a za naselja Prhovo i Popinci već krajem ove godine, oko 1.200 domaćinstava moći da se priključi na kanalizaciju.

Vujović je poručila da će se uskoro krenuti i sa izgradnjom 14 kilometara kanalizacione mreže u naselju Deč u Pećincima, napomenuvši da su projekti izgradnje kanalizacione mreže, uključujući i projekat u naselju Deč, deo plana „Srbija 2027”.

Foto: ekologija.gov.rs

Img 229383

Pročitajte još: