Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

NEK JE SA SREĆOM Vučić raspisao vanredne izbore!  

Srbija
Gol7298 960x546

Jelena Đondović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potpisao je odluku o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora.
Glasanje za novi saziv Skupštine Srbije biće održano u nedelju 17. decembar.
Istog dana biće održani i loklani izbori u 65 gradova i opština u Srbiji, koje je danas raspisao predsednik Skupštine Vladimir Orlić.
Vučić je potpisao ukaz o raspuštanju Skupštine koji stupa na snagu danom objavljivanja u Službenom glasniku.
On je poželeo građanima srećne izbore.
– Živimo u vremenima koja su teška za ceo svet. U vremenu ratova i sukoba, i svi treba da budemo ujedinjeni za očuvanje vitalnih nacionalnih i državnih intersa. U vremenu u kojem ćemo biti pod brojinim pritiscima zbog odnosa prema KiM i drugih globalnih pitanja. Srbija treba da sačuva mir i stabilnist ali i unutrašnju koheziju. Ova kampanja je prilika da na civilizovan način predstavimo građanima različite ideje i programe i politike koje nikada neće ugroziti naše vitalne i narodne interese – naveo je Vučić.
Svim učesnicima poželeo je dobar rezultat u predstavljanu njihovih ideja i cviljeva i da to čine na demokratski i civilizovan način. Uveren je da ovim izborima učvršćujemo demokratiju u Srbiji i istovremeno i obezbeđujemo siguran put u budućnost deci i državi.
Podsetimo, Vlada Republike Srbije uputila je pre dva dana obrazložen predlog predsedniku Republike da raspusti Narodnu skupštinu i raspiše izbore za narodne poslanike.

Pročitajte još: