Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

NESTOROVIĆ: Đilasovci će pokušati obojenu revoliciju

Srbija
855937 Whatsapp Image 2023 12 22 At 182648 Iff

Jelena Đondović

Nosilac liste “Mi, glas iz naroda” Branimir Nestorović izjavio je juče da jedino koga sigurno neće podržati jeste Srbija protiv nasilja.

– Mi smo opozicija vlasti, oni su opozicija Srbiji – rekao je on navodeći da njegova stranaka nema dokaze o krađi glasova o čemu koalicija Dragana Đilasa danima govori, pokušavajući da opravada težak poraz koji su preživeli.

– U Beogradu smo imali oko 2000 kontrolora, i rezulati koje imamo su dosta slični GIK-ovom – naveo je Nestorović.

Govoreći o protestima takozvane proevropske opozicije ispred RIK-a, Nestorović je istakao da mu sve “liči na pokušaj obojene revolucije” i da “nije Zaharova slučajno upozorila na to”.

– Meni su bili neki eksperti za obojene revolucije i rekli su mi da to tako počinje. Obavezno sa mladima, jer mladi simbolizuju budućnost – rekao je Nestorović navodeći da ako bi opozicija krenula u nasilno rušenje, podržao bi SNS jer bi morao da “spasi državu”.

Kazao je i da nema energije u narodu i da protesti idu ” jako kilavo”, te da ih običan svet ne podržava.

761397 Branimir Nestorovic Ls

-Cela priča je bizarna, protestuju ispred RIK-a za beogradske izbore – primetio je on i istakao da su sada spremni na sve jer se plaše da će ostati bez finasijera.

Govoreći o štrajku glađu lidera opozicije, Nestorović kaže da je to farsa.

– To je farsa, štrajk glađu. Zna se šta je to. Ja sam lekar i četvrti, peti dan nastupa slabost mišića. Peti, šesti dan moraš da ležiš, a oni su živahni nešto. Samo očekujem transparente na engleskom, dobro izgleda na Si-en-en-u, jer ovi sa zapada ne znaju srpski. Pojaviće se zastave Nemačke, SAD, EU, ne možeš više na isti štos da proteraš priču. Ne isključujem mogućnost da naprave cirkus, imaju sredstva – kaže Nestorović.

On kaže da se protesti održavaju u kritičnom trenutku.

– U istom trenutku teče ultimatum nama da do kraja januara priznamo Kosovo i potpišemo Ohridski sporazum. To je suština svega, hoće da pritisnu vlast da popusti, globalna je bitka. Oni hoće da ugase uticaj Rusije u Srbiji, a to ne smemo da dozvolimo – zaključio je on.

 

Oni su još u izbornoj noći znali da su izgubili

Opozicionari okupljeni oko Đilasa su dan nakon izbora, počeli da prave haos u glavnom gradu. Da je sve unapred pripremljeno potvrdio je i lider Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović.

On je, gostujući na N1 televiziji, istakao da su Đilasovci potvrdili u izbornoj noći da su izgubili na izborima.

-Ja sam se u noći izbora čuo sa dvoje ljudi sa te strane opozicije. Jedan od njih mi je rekao, pošto smo imali te kontrolne centre, da se njihovi podaci manje-više slažu, možda u mandat, sa ovim što dolazi iz zvaničnih izvora, znači hajde da se ne lažemo do kraja! – rekao je Jovanović.

 

 

Pročitajte još: