Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

NEVREME STIŽE U SRBIJU – Oluja rušila stabla, grad lomio vetrobrane

Mačva
Izbor: 192_rs

Ana Acan

Olujno nevreme koje je protutnjalo Slovenijom, stiglo je u Hrvatsku, i širi se prema BiH, a meteorolozi najavljuju moguće grmjavinsko nevreme s jakim vetrom, gradom za popodne i sutra.

Snažan vetar je rušio stabla i kante za smeće u Zagrebu i doveo je do zastoja u saobraćaju. Grad je padao u Zaprešiću, uz jake udare vetra i obilnu kišu. Nestabilno će, kažu meteorolozi, biti i sutra, kada će biti i znatno svežije nego danas.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, uputili su su upozorenje gradskim i opštinskim štabovima za vanredne situacije za hitno preduzimanje operativnih i preventivnih mera.

„Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda za večeras, noćas i sutra teritoriju Republike Srbije očekuju grmljavinske nepogode sa gradom, olujnim vetrom i velikom količinom padavina za veoma kratko vreme.
Pripadnici Sektora za vanredne situacije, vodeći se najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, hitno su obavestili Mačvanski i Kolubarski okrug da proslede upozorenje gradskim i opštinskim štabovima, kao i da vatrogasci-spasioci vrše obilazak stanovništva sa akcentom na potencijalno kritične tačke.
Takođe, obavešteni su i upozoreni Beograd, Sremska Mitrovica i Kragujevac, dok su svi ljudski i materijalno-tehnički resursi stavljeni na raspolaganje, u cilju spasavanja ljudskih života i materijalnih dobara.
Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da budu oprezni i da prate najave i instrukcije Republičkog hidrometeorološkog zavoda i ostalih nadležnih organa“, poručuju iz MUPa.

Pročitajte još: