Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

NOVA ODLIČJA ZA ŠABAČKE MMA BORCE!

Mačva, Sport, Srbija
Image2

Ana Acan

Prvi MMA turnir u BiH „Bosnian Fighting Championship 1“ koji je odražan 1. juna u Tuzli prošao je veoma uspešno za takmičare šabačkog kluba „MMA&BJJ Secutor ŠA“ iz Šapca, Veljka Kunaice i Ognjena Alfirovića.

Veljko Kunaica nastupio je u Main Card večernoj prvoj BFC borbi turnira u kategoriji „Youth B Bantamweight“ 61.2 kg protiv domaćeg mladog borca Kadra Narglalića, inače ovogodišnjeg evropskog šampiona u svojoj kategoriji.

Image1

Meč je izazvao veliku pažnju publike jer se radilo o dva perspektivna borca kojima tek predstoji velika karijera. Ujedno ovo je bio meč gde će se ispitati njihova spremnost za odlazak na svetsko MMA takmicenje u UAE Abu Dhabi (06 Aug – 10 Aug). Kada je meč počeo odmah se videlo da će to biti odlična predstava za publiku i gledanje, oba takmičara ni jednog trenutka nisu kalkulisali, već su pružili od prve sekunde svoj maksimum samo da dođu do krajnjeg rezultata, pobede u meču. Kako se vreme trošilo tako je Veljko sve više dominirao, da bi u trećoj rundi pokazao da je u tom meču bio spremniji, fokusiraniji i dominatniji, što je rezultiralo pobedom i osvajanjem zlatne medalje.

Ognjen Alfirović koji je nastupio u kategoriji Juniors / MEN / M: Bantamweight 61.2 kg imao je četiri protivnika u toj kategoriji gde je u dve teške borbe pobedio, stigao do finalne i borbe za zlatnu medalju. Nažalost zbog povreda iz prethodnih borbi nije mogao nastupiti u finalu tako da je uzeo srebrnu medalju.

Image0 (1)

„Velika zahvalnost našoj matičnoj akademiji „Renzo Gracie – Secutor Academy“ gde naš šabački klub pripada i gde smo dosta vremena utrošili na pripremi za ovaj turnir kako bi došli do najboljih rezultata. Treneri akademije Jovan Milićević i Aleksanar Milićević pružili su značajnu podršku oko priprema kroz treninge i sparing partnere. Gledajući sveukupno, „Bosnian Fighting Championship 1“ je odlično položio test i opavdao očekivanja da kvalitetnim borcima i odličnom organizacijom prođe kao prvi veliki MMA turnir u BiH koji će zasigurno postati tradicionalni sportski događaj“, kaže trener šabačkog kluba, Slavko Pantić.

 

Pročitajte još: