Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

NSZ – Od 1. FEBRUARA VEĆA NAKNADA ZA NEZAPOSLENE

Srbija
Novac

Ana Acan

Od 1. februara primenjivaće se novi, veći iznosi osnovica dnevne novčane naknade za nezaposlene, kao i najviši i najniži mesečni iznos, pa će naknade onih koji ostaju bez posla, a ostvare pravo na ovo primanje, dobijati nešto više novca, prenosi Politika.

Dnevna novčana naknada iznosiće 1.407 dinara, najniži mesečni iznos novčane naknade biće 31.503 dinara, a najviši 73.029 dinara. Na osnovu Zakona o zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti, veće osnovice uskladila je Nacionalna služba za zapošljavanje. Ovim zakonom je propisano da se osnovica dnevne naknade, kao i najviša i najniža mesečna naknada, usklađuju jednom godišnje sa indeksom potrošačkih cena u prethodnoj godini i da se primenjuju od februara.

U novembru 2023, na evidenciji NSZ novčanu naknadu koristilo je 27.854 građana, a u toku cele prošle godine najveći broj se beleži u februaru – 30.872. Najmanje korisnika bilo je upravo prošlog novembra. Ovakvu vrstu pomoći zatražilo je najmanje korisnika u filijalama u Gnjilanu (26) i Kosovskoj Mitrovici (42), a potom u Vršcu (283), Požarevcu (337), Kikindi (350) i Boru (4.350), dok je ubedljivo najviše korisnika iz glavnog grada, njih 3.920, prenosi Politika.

Pročitajte još: