Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

OBELEŽENA KRSNA SLAVA GENERALŠTABA VOJSKE SRBIJE

Srbija
Lomljenje KolaÈa

Ana Acan

Krsna slava Generalštaba Vojske Srbije, Sveti velikomučenik Georgije – Đurđevdan svečano je obeležena danas u kasarni “Banjica 2” u Beogradu.

Generalštab svoju slavu proslavlja od 2018. godine, čime nastavlja tradiciju obeležavanja krsne slave u srpskoj vojsci započetu 1888. godine.

ObeleŽavanje Slave

Domaćin slave, načelnik Generalštaba Milan Mojsilović ukazao je na značaj negovanja tradicije i očuvanja duhovne vertikale za snagu vojničkog kolektiva i istakao da je i to što Generalštab i jedinice Vojske Srbije imaju svog duhovnog pokrovitelja u funkciji jačanja duhovnih i moralnih vrednosti i patriotizma pripadnika naše vojske.

Mojsilović je uputio čestitke svim pripadnicima VS i građanima u zemlji i rasejanju koji slave Đurđevdan.Svetu liturgiju u paraklisu Svetog velikomučenika Georgija, nebeskog zaštitnika Generalštaba Vojske Srbije, služio je episkop lipljanski i vojni Dositej, uz sasluženje vojnog sveštenstva.

ObeleŽavanje Slave

Liturgiji i, potom, blagosiljanju darova i rezanju slavskog kolača, prisustvovali su članovi Kolegijuma načelnika Generalštaba i brojni oficiri, podoficiri i civili na službi u Generalštabu.

Izvor: Tanjug

Pročitajte još: