Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

OBJAVLJENA RANG-LISTA PENZIONERA ZA PAKETE POMOĆI, PODELA POČINJE 20. MAJA

Srbija
Penzioneri 2

Ana Acan

Na oglasnim tablama udruženja i odbora korisnika penzija i filijala Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) objavljene su konačne rang-liste za dodelu paketa solidarne pomoći najugroženijim penzionerima, a podela paketa počinje u ponedeljak, 20. maja, objavio je Fond PIO.

Pakete će dobiti oko 55.000 korisnika, što je za oko 15.000 više nego lane, a lokalna udruženja penzionera će obavestiti korisnike o dinamici preuzimanja paketa.

Prijava penzionera za dodelu paketa solidarne pomoći preko Saveza penzionera Srbije i Udruženja penzionera Srbije “Nezavisnost”, za šta je novac obezbedio Fond PIO, trajala je od 10. do 29. aprila, a osnovni kriterijum za dodelu paketa je visina penzije do 24.987,67 dinara.

Pravilnikom o društvenom standardu je propisano da prilikom utvrđivanja rang-liste za dodelu solidarne pomoći, prednost imaju samohrani korisnici ili korisnici u višečlanom domaćinstvu kojima je penzija jedini izvor prihoda, a prioritet imaju i stariji penzioneri.

Svi paketi biće istog sastava, a za ovaj vid društvenog standarda Fond PIO je ove godine izdvojio 111 miliona dinara, dok je prošle godine utrošen 51 milion dinara.

Pročitajte još: