Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

OD DANAS OBAVEZNA REGISTRACIJA ZA KORIŠĆENJE MOBILNE PRIPEJD USLUGE

Srbija
Mobilni

Ana Acan

Od danas je obavezna registracija za korišćenje pripejd usluge mobilne telefonije. Rok za registraciju je do 10. februara naredne godine, a korisnici pripejd usluga koji se ne budu registrovali do tada, imaće samo omogućene usluge obavljanja poziva ka hitnim službama ili ka sistemu korisničke podrške operatora.

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija objavilo je Pravilnik o tehničkim uslovima za registraciju krajnjih korisnika usluge sa plaćanjem unapred u Službenom glasniku. Pravilnikom je uvedena registracija krajnjih korisnika usluge sa plaćanjem unapred (pripejd) u skladu sa Zakonom o elektronskim komunikacijama koja će biti obavezna počev od 10. februara 2025. godine, ističe se u saopštenju.

Ovo znači da će prilikom kupovine pripejd kartica za mobilnu telefoniju korisnici morati da se registruju pre korišćenja nove kartice, što će moći da urade u poslovnicama ili preko interneta otvaranjem naloga na potpuno bezbedan način.

Pravilnik stupa na snagu danas i već sada svi neregistrovani pripejd korisnici mogu da se registruju u poslovnicama, dok će postepeno biti uvedena i onlajn registracija korišćenjem šeme elektronske identifikacije osnovnog nivoa pouzdanosti.

“Neregistrovani pripejd korisnici će najkasnije do 10. februara 2025. moći da koriste sve usluge, a od tog datuma registracija će biti obavezna i za postojeće i za nove korisnike. Nakon 10. februara korisnici pripejd usluga koji se ne budu registrovali imaće samo omogućene usluge obavljanja poziva ka hitnim službama ili ka sistemu korisničke podrške operatora”, stoji u saopštenju.

Pročitajte još: