Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

ODRŽANE PLAZMA SPORTSKE IGRE MLADIH: DAN SPORTA – LJUBOVIJA 2024

Mačva, Sport, Srbija
Dan Sporta U Ljuboviji 2024 Rivera Info 03 1024x683

Ana Acan

U opštini Ljubovija održan je “Dan sporta” u okviru “Plazma Sportske igre mladih”. Nakon nešto više od mesec dana kvalifikacionih takmičenja došlo se do same završnice u koju su se plasirale najbolje ekipe i pojedinci. Takmičenja su održana na terenima stare OŠ “Petar Vragolić” i SŠ “Vuk Karadžić” u Ljuboviji.

Dan Sporta U Ljuboviji 2024 Rivera Info 05 1024x683

Prelep dan, veličanstven dekor, prepune tribine dece i uzbudljiva sportska takmičenja su u potpunosti zaokružili jednu sjajnu sliku i ostaće u najlepšem sećanju mnogobrojnoj deci koja su imali priliku da prisustvuju ovom događaju. Na samom početku prisutnima se obratio predsednik Opštine Ljubovija Milan Jovanović, koji je ukazao na značaj jednog ovakvog događaja i poželeo sreću svim učesnicima. Nakon njega, obratio se direktor takmičenja “Plazma Sportskih igara mladih” Filip Komarica, a zatim uručio statuu igara predsedniku Jovanoviću. Samo otvaranje igara bilo je spektakularno. Maskota igara “Viktor”, zajedno sa Ksenijom Pucarević, odbojkašicom i najboljom mladom sportistkinjom opštine Ljubovija za 2023. godinu i Viktorom Spasojevićem, perspektivnim fudbalerom FK “Drina”, uneli su baklju kojom je zapaljen “plamen prijateljstva”, nakon čega su igre otvorene.

Dan Sporta U Ljuboviji 2024 Rivera Info 06

Nagrade najuspešnijim takmičarima uručili su predsednik i načelnik Opštine Ljubovija, Milan Jovanović i Vladimir Petrović, direktor OŠ “Petar Vragolić” Vasilije Đukanović, kapiten FK “Drina” Ratko Ilić i koordinator Sportskih igara mladih za opštinu Ljubovija Vladimir Krstić.

Dan Sporta U Ljuboviji 2024 Rivera Info 02 1024x683

-Sigurni smo da će nakon jednog ovakvog sportskog spektakla još veći broj dece započeti svoju sportsku priču. Prilika za nova sportska nadmetanja, druženje i sticanje novih prijateljstava naši mladi sportisti imaće u Kraljevu 14.06.2024. godine, kada će biti održano regionalno takmičenje u okviru “Plazma sportskih igara mladih”. Plasman na regionalno takmičenje izborile su prvoplasirane ekipe u ekipnim sportovima, kao i po tri najbolje plasirana takmičara u atletici u svakoj kategoriji – izjavio je koordinator igara Vladimir Krstić.

“Sportski dan” u okviru “Plazma Sportskih igara mladih” podržan je od strane Opštine Ljubovija, ali i brojnih volontera, volonterki, javnih ustanova, medija i pojedinaca.

Rivera info/Sportski savez opštine Ljubovija

Dan Sporta U Ljuboviji 2024 Rivera Info 01 1200x650

Pročitajte još: