Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

OGROMNO INTERESOVANJE: Preko 100.000 studenata se prijavilo za studentske kartice

Srbija
Studentske kartice

Damira Ramadani

Za studentsku karticu, koja studentima obezbeđuje razne pogodnosti i popuste, prijavilo se do sada ukupno preko 100.000 studenata, otkrio je ministar finansija Siniša Mali.

On je istakao i da je ta kartica od juče aktivna i da se dobija u banci Poštanska štedionica.

“One ne samo da su platne, nego nema ni troška otvaranja i održavanja računa, a još plus svaki student dobija na poklon i 1.000 dinara od štedionice odmah na dan otvaranja računa”, naveo je ministar gostujući na TV Prva.

Siniša Mali
Foto: MPS

Ministar je podsetio da pravo na tu karticu, koja je bila i zahtev udruženja studenata, imaju svi studenti državnih i privatnih univerziteta i akademija u Srbiji i da su potpisani ugovori sa 47 firmi koje studentima omogućavaju popuste koji se kreću i do 30 odsto.

Mali je precizirao da Er Srbija studentima nudi 10 odsto popusta na avionske karte, Srbijavoz 20 odsto popusta za studente za vozne karte, Putevi Srbije dva odsto popusta na putarine, dok Cineplexx Bioskopi daju popust od 15 odsto.

“Tu su i supermarketi, hipermarketi, osiguravajuća društva, auto škole, restorani, teretane, a studenti su dobili i 15 odsto popusta od Skijališta Srbije na ski-pasove ukoliko pokažu svoju studentsku karticu”, naveo je on.

Potpredsednik Vlade Srbije je naglasio da država brine o svojim mladima, jer je to budućnost naše zemlje i dodao da će već do kraja naredne sedmice biti isplaćeno i po 10.000 dinara svim srednjoškolcima u Srbiji .

Pročitajte još i ovo:

PREDSEDNIK VUČIĆ: Glasove ne tražim u Zagrebu i Hrvatskoj već u Srbiji

SINIŠA MALI U LOZNICI: Srbija se nalazi na putu napretka

HIT VESTI NOVEMBRA: Novi “Lagator”, magnetna rezonanca, sjajni šabački bokseri i propali Zelenović

 

Pročitajte još: