Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

OPŠTA BOLNICA: PRIVLAČNIJA PONUDA ŠAPČANA NEGO NEMACA

Mačva
449690600 479544587814579 955752923582958299 N

Ana Acan

Kada je u maju prošle godine položio državni ispit, dr Nenadu Krstiću iz Prokuplja ukazale su se brojne ponude za zaposlenje. Sa studijama završenim u roku na Medicinskom fakultetu u Nišu i znanjem nemačkog jezika, mladi lekar dobio je poziv na koji bi se mnoge njegove kolege odazvale: da otputuje u Nemačku i u toj zemlji započne lekarsku karijeru. Umesto Zapadne Evrope odabrao je zapadnu Srbiju i šabačku Opštu bolnicu „Dr Laza K. Lazarević“.

Sve što je prethodilo zaposlenju u Šapcu, kako ističe ovaj Prokupčanin, na njega je ostavilo povoljan utisak i učvrstilo ga u odluci da, ako već mora, od kuće i svoje porodice otputuje svega 300 kilometara, a ne više od 1.000. Saznao je da bolnica u Šapcu traži lekare, javio se na konkurs, a dolazak na razgovor za posao bio je prvi put da je dr Nenad Krstić posetio ovaj grad.

– Dogovor sa direktorom dr Slobodanom Popovićem postignut je brzo i bez ikakvih problema. Upravo mi je taj prvi sastanak značajno olakšao jer je sve proteklo glatko i učvrstilo me u nameri da odbijem sve druge ponude. Zaposlio sam se u avgustu prošle godine u Službi pneumoftiziologije, nedavno sam dobio rešenje na neodređeno, a uskoro će biti raspisan konkurs i za specijalizaciju – navodi dr Nenad Krstić.

Kolektiv ga je odmah prihvatio, a na starije i iskusnije kolege u ovoj službi u svakom trenutku može da računa da znanje koje je doneo sa fakulteta i u praksi primeni i nadogradi. Specijalizacija interne medicine je sledeći korak koji očekuje dr Krstića, nakon toga uža specijalizacija iz pulmologije. U profesionalnom smislu cilj mu je da usavrši bronhoskopiju, a uz podršku rukovodstva smatra da će to ostvariti.

– Nisam pogrešio što sam došao u Šabac. Grad mi se mnogo svideo, urban je, nije ni preveliki ni premali i ima sve što je potrebno. Beograd i Novi Sad su blizu. Ljudi su ovde otvoreniji, veselije su prirode, vole da se druže i već sam stekao prijatelje. Bolnica je regionalna, nudi velike mogućnosti za usavršavanje lekarima i sve mi se to svidelo. Možda sam drugačije zamišljao svoj život posle fakulteta, ali mislim da je na kraju sve došlo na svoje mesto i da sam dobro odabrao – kaže dr Nenad Krstić.

Inače, ljubav prema medicini kod dr Krstića dogodila se još u detinjstvu prilikom sistematskog pregleda za predškolsko.  Deca se uglavnom plaše „belih mantila“, ali se kod njega dogodilo suprotno. Od tada je želeo da postane lekar i porodica ga je u tome od početka podržavala. To je doprinelo da dr Nenad Krstić sam odluči da upiše srednju Medicinsku školu, potom i fakultet. Rezultat svega je da je školovanje okončao visokim uspehom. I odluka da se doseli u Šabac, podržana je isto kao i želja kojoj profesiji želi da se posveti u budućnosti.

Pročitajte još: