Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

OPŠTA BOLNICA ŠABAC: SAVREMENI NAČIN REŠAVANJA PROBLEMA PRELOMA NADLAKTICE

Mačva
448173365 467373012365070 2230250851614497193 N

Ana Acan

U šabačkoj Opštoj bolnici „Dr Laza K. Lazarević“ prvi put je izvedena operacija preloma nadlaktice metodom nakon koje pacijent ne mora da nosi imobilizaciju.

Operaciju je sa šabačkim ortopedima izveo asistent dr Uroš Dabetić iz Klinike za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju Univerzitetskog kliničkog centra Srbije u Beogradu, koji je i stručni konsultant šabačke Bolnice.

– Sa dr Urošem Dabetićem uradili smo prelom gornjeg dela nadlaktice sa zaključavajućim pločicama i šprafovima. Te pločice obezbeđuju dobru stabilnost i ranu rehabilitaciju, da pacijent ne mora da nosi bilo kakvu imobilizaciju. Ovim pločicama radili smo i ranije i to operaciju preloma na raznim nivoima donjeg ekstremiteta – rekao je ortoped dr Aleksandar Tadić i najavio da će ova procedura u šabačkoj bolnici biti standardna za brojne vrste preloma.

Protekli period Službu ortopedije sa traumatologijom šabačke bolnice obeležila je intenzivna edukacija lekara u uvođenju brojnih savremenih metoda lečenja. U Šabac redovno dolaze vrhunski stručnjaci u toj oblasti, a osim dr Uroša Dabetića, redovni su dolasci i asistenta dr Branislava Krivokapića sa Instituta za ortopediju „Banjica“ u Beogradu“.

Pročitajte još: