Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

PENZIONERSKE KARTICE DANAS STUPAJU NA SNAGU: Pogodnosti u više od 620 obejkata, ustanova, trgovinskih lanaca

Srbija
Penzioneri

Damira Ramadani

Penzionerske kartice, za koje se do sada prijavilo više od 920.000 starijih sugrađana, stupaju na snagu danas, kada će i penzije biti uvećane za 5,5 odsto.

Premijerka Ana Brnabić je naglasila da će penzionerske kartice omogućiti sugrađanima da koriste pogodnosti u više od 620 obejkata, ustanova, trgovinskih lanaca.

– Možete da posetitie više od 620 objekata, usanova, trgovinskih lanaca gde ćete moći da ostvarite značajne popuste i uz sve prikupite dodatne bodove za nove, dodatne pogodnosti – rekla je predsednica Vlade i apelovala i na ostale ponzionere koji se još nisu prijavili za penzionerske kartice da to učine.

Penzionerska Kartica
Penzionerska Kartica

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da 1. oktobar Međunarodni dan starih, donosi dve lepe vesti za penzionere u Srbiji – penzije će biti veće za 5,5 odsto, a počinje i primena Penzionerskih kartica koje će najstarijima doneti brojne pogodnosti pri plaćanju roba i usluga.

On je, nakon potpisivanja sporazuma između Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) i Banke Poštanska štedionica, koja se uključila u ovu akciju, rekao da se do sada za karticu prijavilo 920.000 penzionera, a da se u projekat uključilo više od 650 firmi i institucija.

– Osim velikog broja maloprodajnih lanaca uključio se veliki broj zdravstvenih ustanova, NIS, Putevi Srbije sa umenjenjem putarina za najstarije – rekao je ministar u subotu.

Direktor Fonda PIO Relja Ognjenović je istakao da se nastavlja sa širenjem tima Penzionerske kartice i dodao da je ona jedan od načina kojim država pokazuje da joj je briga o penzionerima prioritet.

Pročitajte još: