Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

PESMA ZA EVROVIZIJU 2024: Evo ko će sve učestvovati

Razonoda, Srbija
Pesma za Evroviziju

Damira Ramadani

Radio-televizija Srbije (RTS) saopštila je da je selekciona komisija odabrala 28 kompozicija za takmičenje “Pesma za Evroviziju 2024“ na kome će biti izabran predstavnik Srbije na “Pesmi Evrovizije“ u Malmeu u maju sledeće godine.

“I sledeće godine biće održana dva polufinala, 27. i 29. februara, u kojima će nastupiti po 14 takmičara, a po najboljih osam plasiraće se u finale koje će se održati 2. marta”; saopštio je RTS.

Pesma za Evroviziju
Printskrin / Instagram

Među odabranim pesmama su “Jutra bez tebe” Nemanje Radoševića, autora Saše Miloševića Mareta, “No no no” dua Bojana x David, na muziku Borisa Subotića, i “Dno” Marka Mandića, koji je koautor muzike i teksta sa Nemanjom Filipovićem.

Na “Pesmu za Evroviziju 2024” idu “Zbog tebe živim” Dušana Kurtića,, koji je njen koautor sa Ivanom Kurtićem, Ivan Kurtić, pesma “Moje tvoje” Milana Bujakovića na muziku Petra Pupića i tekst Lionela Lombarda i Maje Sar, kao i “Nemoguća misija” Hidrogena i “Tajni začin” Kat Dose, na muziku Slobodana Veljkovića, i na tekst kojije pisao sa Bojanom Vunturišević.

FIlari dolazi sa pesmom “Ko je ta žena?”, na muziku Nikole Kirćanskog Keija i tekst Andrijana Kadovića Ajzija, M.IRA sa “Percepcijom”, za koju je muziku na svoj tekst pisala Mira Maletković sa Lazarom Belićem, kao i Saša Báša i Virtual ritual i “Elektroljubav” na Bašin tekst i njegovu muziku sa Petrom Miloševićem i Aleksom Stankovićem.

Pesma za Evroviziju
Printskrin / Instagram

Na “Pesmu za Evroviziju 2024” idu Hristina Vuković sa svojom pesmom “Bedem”, Kabala sa “Vavilonom” na muziku Borisa Krstajića i njegov tekstsa Janom Rančić, zatim autorski Martina Vrbos sa “Da me voliš”, i Breskvica kojoj su “Orlovo gnezdo” pisali kompozitori Heni (Henny) i Jhinsen, i stihopisac Relja Torino.

U konkurenciji su i Ivana Vladović sa “Jaka” autora Milana Stankovića, Lena Kovačević sa “Zovi me Lena”, gde su pisci muzike muzike Robert Bilbilov i Darko Dimitrov, koji je radio i tekst sa Vladimirom Danilovićem, kao i Keni nije mrtav i “Dijamanti” na tekst Mateje Đokića, koji jepisao i muziku sa Matijom Pešićem i Savom Tomićem.

Pesma za Evroviziju
Printskrin / Instagram

Pored Zejne i “Najbolja”, na muziku Marka Drežnjaka i tekst Zvonimira Đukića, prošlogodišnja predstavnica Srbije na “Pesmi Evrovizije” Ana Đurić Konstrakta se vraća sa pesmom “Novo, bolje”, na sopstveni tekst i muziku koju je pisala sa Milovanom Boškovićem i Jovanom Antićem.

“Dom” je pesma Ive Lorens, kojoj je muziku pomogao A.N.D.R., Zorja ima “Lik u ogledalu”, čiju je muziku pisala sa Lazarom Pajićem, a muziku Vladanom Maksimovićem, Janks (Yanx) dovodi “Kolo”, gde je tekst potpisao i Mikos Mikeli, dok Teodora Vlahović Čai peva “Sama” na muziku koju je pisala sa Rep Gorilom i tekst gde im se pridružuje Aleksandar Ilić.

Pesma za Evroviziju
Printskrin / Instagram

Durlanski donosi “Muziku” na muziku Rep gorile, koji je i autor teksta sa Aleksandrom Ilićem i Dušanom Anisimovim, Nadija stiže sa “Sudarima” na tekst Nađe Terzić, i muziku koju je radila sa Kostom Pantelićem i Nikolom Denčićem.

Džordži peva “Luna park” na muziku Slavka Milovanovića i tekst Pavla Subotića, za “Duga je noć” Filip Baloš je pisao muziku i tekst sa Ivanom Lukić Jimenik, a Teja Dora stiže sa “Ramondom”, za koju je Teodora Pavlovska pisala muziku sa Lukom Jovanovićem, a tekst sa Andrijanom Kadovićem Ajzijem.

Pročitajte još i ovo:

SUSRET ZA PAMĆENJE: Ilda Šaulić i Dragana Mirković u provodu

ŠAPČANIN ODUŠEVIO: Dragi Domić objavio dve nove pesme!

MUP: Šapčanin osumnjičen za krijumčarenje droge uhapšen u saradnji s policijom Finske

Pročitajte još: