Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

PETKOVIĆ IZNEO JEZIVE DETALJE: Priština krije unakažena tela likvidiranih Srba

Srbija
Ubijeni Srbi Trojica Mala

Jelena Đondović

Direktor kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je danas da misiji Euleks nije dozvoljeno da učestvuje u istražnim operacijama u mestu Banjska, jer Priština želi da sakrije da su Srbi ubijeni na brutalan i mučki način.

-Zašto sada svi ćute i zašto niko sem Vučića ne govori da je kosovska policija sama obezbeđivala mesto incidenta i nije dozvolila Euleksu da učestvuje u tome. Zašto se Euleks nije oglasio o tome. Ja ću vam reći – Euleks nije učestvovao u istrazi kosovske policije jer je policija želela da sakrije dokaze i činjenicu da su Srbi mučki ubijani od strane kosovske policije. To je trebalo da se sakrije od Euleksa i nezavisne istrage – rekao je Petković na konferenciji za medije.

On je kazao da traži od međunarodne zajednice i nezavisnih eksperata da izvrše nezavisnu istragu i obdukciju uz pomoć srpskih patologa koji bi trebalo da izvrše obdukciju.

-Imamo informaciju da su porodice izvršile identifikaciju i da je Bojan unakažen. Imam fotografije ali nisu blurovane. Ubijen je iz neposredne blizine, njegova glava je unakažena – rekao je Petković.

Kako je istakao Srbija je došla do pouzdanih informacija, dokaza, fotografija, živih rečii zaštićenih svedoka šta se dešavalo.

-To su iskazi koji su dokazani poligrafom da je Bojan Mijailović otac dvoje dece od 6 godina i 9 meseci, suprug sin hladnokrvono ubijen nakon što je lakše ranjen, pao na zemlju i predao se i tako bespomoćan ubijen i overen u glavu od kosovske policije, to Svečlja i Kurti žele da sakriju – rekao je on.

Istakao je da Srbija ima sve dokaze i svedoke koji su spremni da identifikuju sve Albance ubice koji su učestvovali u ubijanju Srba i dodao da je zbog toga od ključne važnosti zahtev Srbije da međunarodna nezavisna komisija sa srpskim patolozima pogleda tela i izvrše obdukciju

-Priština krije tela, važno nam je da vidimo tela i Bojana i Igora i jasno vidimo kako su ubijeni. Reč je o građanima Srbije koji su stradali. Ako posmatrate stvari iz Kutijeve vizure reč je o brutalnom ubijanju čak i građana koje on smatra svojim građanima. On želi da protera srpski narod a one koje ne uspe da ubije. To je dokazao ovom akcijom. Brutalno ubistvo ranjenog čoveka, to Priština želi da prikrije – rekao je on.

 

Pročitajte još: