Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

IZGRADNJA PRUGE NIŠ – DIMITROVGRAD: Dokumentacija je spremna, radovi u narednim danima

Srbija
Srbija voz

Damira Ramadani

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je dokumentacija za izgradnju pruge Niš – Dimitrovgrad spremna, kao i da će radovi početi u narednih sedam dana.

-I Sofija želi da se brzom prugom spoji sa Istanbulom, tako da kada mi završimo sa Evropljanima što gradimo – sa (predsednicom Evropske komisije) Ursulom fon der Lajen ću da pričam o tome, Beograd – Niš brzu prugu, sada imamo i brzu prugu Beograd – Istanbul. Do sad smo govorili o Budimpešti, a imaćemo Budimpešta – Beograd – Niš – Sofija – Istanbul. Do Istanbula, dakle, za osam, devet sati – rekao je on gostujući u ponedeljak u emisiji Ćirilica na TV Hepi.

Predsednik je ovo rekao nakon što mu je predstavljen film “Ja, Aleksandar” u kome se iznose optužbe na njegov račun, naglašavajući da istraživanja društvenih mreža pokazuju da je više od 80 odsto negativnog sadržaja usmereno na njega, a preostalih 20 odsto na druge političke aktere.

-Ali, to nije nešto oko čega treba da se žalim, jer kada sam birao da budem neko ko će da donosi odluke i da ga mrze, ili statira, a bude voljen i omiljen – više volim ovo prvo. Tako sam mogao da uradim nešto, kao što je Beograd na vodi, Prokop, BAS, brza pruga Beograd – Novi Sad – rekao je predsednik!i podsetio da je imao brojne kritike i kada je u pitanju bila izgradnja autoputa Beograd – Čačak, zbog uklanjanja hrasta, kao i rušenje baraka u Hercegovačkoj.

Pročitajte još: