Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

PODSTICAJI ZA SEOSKI TURIZAM: PODNOŠENJE ZAHTEVA DO 15. APRILA

Srbija
Ministarstvo Turizma I Omladine 1

Ana Acan

Ministarstvo turizma i omladine Vlade Republike Srbije raspisalo je danas Javni poziv za podnošenje zahteva za dodelu sredstava podsticaja za razvoj seoskog turizma, koji će trajati do 15. aprila ove godine.

Pravo na dodelu sredstava imaju seoska turistička domaćinstva, salaši i etno-kuće evidentirani u informacionom sistemu eTurista, i to za dogradnju i dodatno opremanje postojećih ugostiteljskih objekata za smeštaj.

Maksimalana visina podsticaja po projektu je 2,9 miliona dinara, uz obavezu sopstvenog učešća u iznosu od 10 odsto ukupne vrednosti investicije. Vlada je usvojila Uredbu o uslovima, načinu dodele i korišćenja sredstava podsticaja za razvoj i unapređenje ruralnog turizma, kojom se po prvi put za ovu namenu bespovratno dodeljuje 150 miliona dinara.

Cilj je povećanje turističkog prometa kroz razvoj ruralnog turizma, što će ujedno doprineti i podsticanju ravnomernijeg regionalnog i lokalnog razvoja. Javni poziv, kao i svi potrebni obrasci i instrukcije za podnošenje zahteva, objavljeni su na sajtu Ministarstva turizma i omladine.

Pročitajte još: