Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

POJEFTINIĆE ČAK 37 PROIZVODA: Brašno 50 dinara, ulje 144, pasulj 259

Srbija
Aleksandar Vučić

Damira Ramadani

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da se na listi nalazi 37 proizvoda koji će pojeftiniti, među kojima se nalaze i suncokretovo ulje, brašno, pasulj, kao i neki proizvodi namenjeni za higijenu.

On je gostujući u emisiji “Hit tvit” izložio proizvode koji će pojeftiniti, navodeći da je u pitanju veliki popust.

Vučić je naveo da će pojeftiniti suncokretovo ulje sa 160 na 144 dinara, brašno sa 79 na 50 dinara, pasulj sa 349 na 259 dinara, kupus za 30 odsto, margarin sa 103 dinara na 79 dinara, namaz Sirko sa 217 na 159 dinara, grašak sa 180 na 139 dinara.

Takođe, pojeftiniće i kiselo mleko sa 85 dinara, na 64 dinara, keks sa 180 na 119 dinara, viršle sa 109 na 79 dinara, jetrena pašteta sa 75 dinara na 49 dinara, luk sa 99 na 79 dinara, kao i neki proizvodi namenjeni za higijenu, kao što je sapun, čija nova cena je 30 odsto niža i pasta za zube koja će sa 150 pojeftiniti na 99 dinara.

– Na listi ukupno imam 37 proizvoda. To su dobre vesti za ljude, građane. Mi smo to uradili iz još jednog razloga, mi smo targetirali one proizvode koji najviše utiču na stopu inflacije, želimo da stopu inflacije spustimo na ispod osam odsto do kraja godine – rekao je predsednik.

Bolja cena
Printskrin / Instagram

On je rekao da je akcija “Bolja cena” pokrenuta jer Srbija mora da brine o običnim ljudima, s obzirom na poskupljenja izazvana inflacijom, koja je uvezena.

Predsednik je istakao, komentarišući napade na njega zbog pomenute akcije, da se sasvim slučajno u korpi sa proizvodima kojima je snižena cena, našao i parizer.

Dodao je da nikoga ne tera da se hrani parizerom niti drugim namirnicama, poput čija semenki ili avokada koji su mnogo skuplji. Naveo je da je parizer kao dečak jeo svakog dana

– Majka i otac mi ostave nešto malo novca. Brat i ja podelimo hleb. Na četvrtine, kupimo pola hleba u dragstoru. Kad ima za majonez ima. Uvek je bilo za neku salamu koja je bila mnogo lošijeg kvaliteta nego ovaj današnji parizer – poručio je Vučić.

Pročitajte još: