Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

POLOŽENI VENCI KOD SPOMENIKA DECI STRADALOJ U NATO AGRESIJI

Srbija
Polaganje Venaca

Ana Acan

Povodom 24. marta, Dana sećanja na žrtve NATO agresije, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković položio je, u ime Vlade Republike Srbije, venac kod Spomenika deci stradaloj u NATO agresiji.

Nikola SelakoviÆ

Pored Selakovića, vence su položili predstavnik Grada Beograda, članovi porodica stradalih u NATO agresiji, ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko, predstavnici Vojske Srbije, Beogradskog foruma za svet ravnopravnih, predstavnik Večernjih novosti, predstavnici Beogradskog foruma za svet ravnopravnih, SUBNOR Srbije i udruženja građana, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja na instagram nalogu.

Aleksandar Bocan HarÈenko

U ime grada Beograda, venac na spomenik Milici Rakić u Tašmajdanskom parku položio je vršilac dužnosti sekretara za socijalnu zaštitu Grada Beograda Petar Jordanov, saopštio je Beoinfo.

Spomenik deci stradaloj u NATO agresiji, koji se nalazi u središnjem delu beogradskog parka “Tašmajdan“, podigli su beogradski dnevni list „Večernje novosti“ sa svojim brojnim čitaocima neposredno po okončanju napada NATO snaga na našu zemlju. Spomenik je posvećen uspomeni na decu stradalu od 24. marta do 10. juna 1999. godine.

Petar Jordanov

Na današnji dan pre 25 godina otpočela je agresija NATO snaga na SR Jugoslaviju koja je trajala do potpisivanja Vojno-tehničkog sporazuma 9. juna iste godine. Tokom tog perioda, oružane snage velikog broja država okupljene u okviru NATO agresora izvršile su brojne napade na civilne i vojne ciljeve koji su rezultirali velikim ljudskim žrtvama i masovnim materijalnim razaranjima.

Pročitajte još: