Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

POSLE TRI GODINE PAUZE U zdravstvenoj stanici Prnjavor ponovo se rade analize krvi i urina

Mačva
Img 59f45b89246897330df08d86ade38d1a V

Jelena Đondović

Posle tri godine pauze zbog korone, stanovnici Prnjavora i sedam okolnih sela svakog utorka i četvrtka od 8 do 10 sati mogu u zdravstvenoj stanici u ovom mestu da urade uzorkovanje krvi i urina. Nalaze mogu da preuzmu već sutradan.

-Na zahtev mesne zajednice i svih meštana ponovo su otvorena vrata u našoj zdravstvenoj stanici u Prnjavoru uz pomoć Grada Šapca, ali i svih zdravstvenih ustanova. To podrazumeva da naši meštani više ne moraju da prelaze više od 30 kilometara do Šapca kako bi dobili potrebnu uslugu, ali i da čekaju na rezultate. Savet MZ Prnjavor zajedno sa svim meštanima nastaviće da radi na unapređenju poboljšanja kvaliteta života u Prnjavoru – istakla je Marija Ivanović, član Saveta MZ Prnjavor.

Img Ced5366dc82fce66eeb82075437f287f V

Osim stanovnika Prnjavora, laboratorijske analize mogu na ovom mestu uraditi i meštani Ribara, Petlovače, Duvaništa, Petkovice, Očaga i Novog Sela.

– Mogu da kažem da će sve biti efikasno, da će svi pacijenti već sutradan dobiti sve nalaze, da se nalazi šalju mejlom, u svakom slučaju, pacijenti imaju veliki benefit. Niti odlaze na uzorkovanje u Šabac, niti će ići po svoje nalaze. Već smo dogovorili, tu smo za svaki vid saradnje, svaku konsultaciju, da bismo sprečili bilo kakav problem i omogućili bolju zdravstvenu uslugu za naše pacijente, sugrađane, komšije – naglasila je mr Jelena Vikić, načelnica biohemijske laboratorije Opšte bolnice “Dr Laza K. Lazarević” u Šapcu i članica Gradskog veća za zdravstvo.

Pročitajte još: