Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

POSUTO 320 TONA SOLI: Vesić: Prohodni svi državni putevi!

Srbija
Goran Vesić

Damira Ramadani

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, posetio je jutros punkt za održavanje puteva na Konjarniku JP „Putevi Srbije“ i  izjavio da su svi državni putevi na teritoriji Srbije prohodni, a da je tokom noći posuto 320 tona soli, kako bi se sprečila pojava leda i putevi bili bezbedni za vožnju.

Snega, u visini od pet centimetara ima samo u Ivanjici, Čačku, Požegi i Valjevu, dok na svim drugim putnim pravcima nema apsolutno nikakvih problema, naglasio je on.

Goran Vesić
MGSI

– Imamo 172 putne baze, od kojih se 36 nalaze na auto-putu, sa 1.332 radnika, od kojih je na auto-putevima angažovano njih 396. Tokom noći smo preventivno posipali so i čistili sneg u delovima Srbije gde je snega bilo – napomenuo je ministar i dodao da je noćas posuto 320 tona  soli.

– Za sezonu smo nabavili 87.200 tona soli, do sada smo potrošili oko 13.000 tona. Imamo je dovoljno i nastavljamo sa posipanjem kako ne bi došlo do pojave leda. Na putevima se nalazi oko 318 mašina za posipanje soli i čišćenje snega i 364 za utovarivanje soli i pomoćnih mašina – rekao je Vesić.

Goran Vesić
MGSI

Napomenuo je zabrana korišćenja šlepera važi na putevima Jošanička banja – Kopaonik, Novi Pazar – Deževa – Šaronja-  Odvraćenica, Kopaonik – Rudnica, Kopanik – Jaram i Raška – Odvraćenica.

Ministar je apelovao na građane koji će se danas, nakon praznika, vraćati ka gradovima, posebno ka Beogradu, da na put krenu ranije i ne čekaju mrak, budući da se tokom dana očekuju veće padavine. Takođe, apelovao je na vozače šlepera i teških vozila da ne kreću na put, jer se najveći problemi dešavaji kada se šleper zaustavi ili prevrne na putu.

Upozorio je vozače i da budu oprezni u saobraćaju narednih dana, s obzirom na najavljene niske temperature i moguću pojavu leda na putevima i da prilagode brzinu uslovima u saobraćaju, kako bi bili bezbedni.

Pročitajte još i ovo:

SNEG PRAVI HAOS: Dve saobraćajke kod isključenja Šabac-Ruma!ž

OBAVEŠTENJE ZA GRAĐANE: Šabačka biblioteka ne radi u ponedeljak

STRAVIČNA NESREĆA NA PUTU ŠABAC – VALJEVO: Mladić položio vožnju, kupio kola, pa nastradao

Pročitajte još: