Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

POZIV MLADIMA DA SE PRIKLJUČE MINISTARSTVU INFORMISANJA I TELEKOMUNIKACIJA

Srbija
Img 230688

Ana Acan

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija Vlade Republike Srbije saopštilo je juče da je otvorilo konkurs za mlade, studente završnih godina ili diplomirane mlade stručnjake, koji žele da se pridruže timu Ministarstva i rade na realizaciji različitih projekata u oblasti razvoja i primene veštačke inteligencije, informacione bezbednosti, biotehnologije, elektronske uprave, digitalne infrastrukture i medija.

„Moj IKT tim“ u okviru resornog ministarstva na ovaj način pruža priliku mladim ljudima za kontinuirano usavršavanje i edukaciju, mogućnost napredovanja u radu i sticanja posebnih znanja.

Takođe, omogućava im i priliku za rad na uspostavljanju superkompjutera poslednje generacije, razvoju Nacionalne platforme za veštačku inteligenciju, jačanju Nacionalnog centra za informacionu bezbednost, razvoju softverskih rešenja biotehnologije i elektronske uprave i daljem širenju širokopojasne telekomunikacione mreže u Srbiji.

Ministarstvo poziva sve koji ispunjavaju kriterijume, da se prijave za neku od sledećih oblasti:

  1. Razvoj veštačke inteligencije
  2. Informaciona bezbednost
  3. Izgradnja širokopojasne telekomunikacione mreže i uvođenje 5G mreže
  4. Program Digitalna Evropa i digitalizacija turističke ponude u Srbiji
  5. Razvoj veb tehnologija i veb servisa
  6. Razvoj elektronskih usluga i usluga poverenja
  7. Unapređenje poštanskog saobraćaja
  8. Implementacija medijske strategije u Republici Srbiji

Svi zainteresovani kandidati mogu poslati biografiju i motivaciono pismo putem elektronske adrese karijera@mit.gov.rs, najkasnije do 15. aprila.

Slanjem prijave, kandidat daje pristanak na obradu ličnih podataka u postupku selekcije, u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti, dodaje se u saopštenju.

Img 230688

Pročitajte još: