Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

POZNATA VODITELJKA “I danas sebe smatram prvenstveno Šapčankom”

Razonoda
Img 20231125 105904 Copy 800x549

Vesna Papović

Foto/ Screenshot/IG/Aleksandra Jeftanović

Aleksandra Jeftanović, lepa voditeljka rodom iz Šapca , svojevremeno je za medije pričala o odrastanju u Šapcu, autoritetima i tome kako je u srcu zauvek ostala Šapčanka. 

Aleksandra je tom prilikom rekla da sećanja koja je vezuju za televiziju dolaze iz najranijeg detinjstva, kada je opčinjena serijom “Vruć vetar”, koju su netremice pratili njeni ukućani, najozbiljnije izjavila: “Kada porastem biću Vesna Čipčić!” Kao devojčica bila je fascinirana holivudskim divama Gretom Garbo, Elizabetom Tejlor i Natali Vud, međutim u to vreme nije znala da će se i sama jednoga dana pojavljivati na televiziji.
Kada je imala dvadesetak godina na nagovor, u to vreme najbolje drugarice, a kasnije i kume, otišla na audiciju za voditelje na televiziji Pink. Pošto je mrzelo da čeka, ušla je preko reda na “neku foru”, onako bez šminke, u farmerkama, starkama i nekoj najobičnijoj majici. Da joj nije uspelo, kaže, istoga trenutka bi se okrenula i otišla. Tako je između 1.500 kandidata baš ona izabrana za voditeljku emisije “Siti”.

Img 20231125 105710 Copy 800x779Foto/Screenshot/IG/Aleksandra Jeftanović

–U mojoj kući su svi navijali za Partizan. Interesantno je da sam sticajem okolnosti ceo život pratila fudbal i da ga evo i dan-danas pratim, iako ga nikada istinski nisam volela. Odrasla sam s dedom koji je obožavao sport… Potpuno mi je nezamislivo da muškarac ne voli sport. Inače, odrasla sam u Šapcu, rukometnom gradu. Sa dedom sam najradije išla na košarkaške utakmice. Bilo je to zlatno vreme košarkaškog kluba Partizan, koje je obeležio Aleksandar Đorđević. Uzgred, u svemu sam srčana, pa i u navijanju. Otud mi se često desi da odustanem od gledanja utakmice samo da se ne bih nervirala. U takvim trenucima obično odem da perem sudove ili jednostavno radim bilo šta drugo kako bih se zamajala.

Moj deda Momčilo mi je bio i ostao jedini autoritet u životu… I danas sebe smatram prvenstveno Šapčankom, iako sam veći period života provela u Beogradu, jer sam u tom gradu sazrela i stekla neka važna saznanja o životu. Moje detinjstvo je bilo lepo, ušuškano, sigurno, sa tradicijom nedeljnog ručka, odlazaka u pozorište, čitanja knjiga. Mnogo vremena i ljubavi su baka i deka uložili u mene. Dok je baka svoju ljubav iskazivala preko hrane, deka je bio stub kuće i apsolutni autoritet. Nakon rata, u kojem je izgubio brata, oženio se mojom bakom i njih dvoje su pored svoje odgajali i decu dekinog brata. Bio je načelnik Uprave državne bezbednosti, penzionisan zajedno s Aleksandrom Rankovićem. Nikada nije mirovao. Imao je običaj da ustane ujutru, odradi jogu, uradi sve šta treba i onda i po dvadesetak kilometara vozi bicikl. Jednom reči, muškarac starog kova.

-Svi sa tatine strane su pravnici. Bilo je logično da upišem prava, iako to nikada nije bio moj izbor. Upisala sam studije u Beogradu, ali sam istovremeno radila i na radiju u Šapcu.

Ispričala je Aleksandra, rekavši još kako je radom na otvorenom radiju u Šapcu u vreme burnih devedesetih upoznala ekipu divnih ljudi.

Pričala je i o poznanstvu sa Ognjenom Amidžićem, koje ima izvesnu predistoriju.

 

Aognjen Copy 800x586Foto/ Screenshot

-Naime, moj i Ognjenov deda su iz istog sela, a vezuje nas i staro kumstvo. Nas dvoje smo intenzivno počeli da se družimo u petom razredu osnovne škole. On je već tada bio šmeker, jedan od četvorice glavnih mangupa u našoj generaciji. Sećam se da ga je interesovao sport. Bavio se rukometom, bio je duhovit, radoznao i dobar dečko. Rekla je tada Aleksandra.

Pročitajte još:

NA AMIDŽIĆEVOG OCA ISPALJENO VIŠE OD 300 METAKA: Voditelj ovako saopštio majci i sestri šta se desilo

AMIDŽIĆEVA DEVOJKA BLISTA: Mina uživa u trudnoći, pokazala pravo lice

RETKO KO ZNA: Ognjen Amidžić je u krvnom srodstvu sa OVOM POZNATOM VODITELJKOM.

Pročitajte još: