Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

PREDSEDNIK VUČIĆ: Glasove ne tražim u Zagrebu i Hrvatskoj već u Srbiji

Srbija
Aleksandar Vučić

Damira Ramadani

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Dubaiju da on i SNS glasove traže na izborima u Srbiji, a ne traže u Zagrebu i Hrvatskoj i upitao da li nekima u Hrvatskoj smeta što je on prvi predsednik posle mnogo godina koji je želeo da poseti Jasenovac i oda počast stradalim Srbima, Jevrejima i Romima.

“Ja glasove ne tražim u Zagrebu. Ja glasove tražim u Srbiji. Tražim ih u Pirotu, tražim ih u Kosovskoj Mitrovici, Novom Sadu, Beogradu, Ljuboviji, Somboru, Požarevcu, Zrenjaninu, u svakom mestu u Srbiji tražim glasove. Ne u Zagrebu. Da se kandidujemo na zagrebačkim izborima, siguran sam da bi oni pobedili. Tako da malo su lončiće pobrkali. Izbori su u Srbiji, a ne u Hrvatskoj i Zagrebu”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara o komentarima iz Hrvatske, da bi možda, ako dođe opozicija na vlast, hrvatske vlasti možda bolje razgovarale sa srpskim.

Predsednik Srbije je upitao da li je onima koji su napisali izveštaj RTL-a smeta to što je prvi predsednik posle mnogo godina koji je hteo da ode u Jasenovac, da položi cveće i venac na spomenik stradalim Srbima, Jevrejima i Romima.

“Dakle, oni govore kako bi mogli sa (Radomirom) Lazovićem i njegovom listom mnogo pristojnije da razgovaraju. Pa ja verujem u to. Oni bi se ponovo izvinjavali za sva srpska zlodela, kako kažu, a nikada ne bi pomenuli ono što su Hrvati činili Srbima. Dakle, da sam Hrvat i da sam na njihovom mestu, verovatno bih i ja isto to radio”, rekao je Vučić.

Dodao je da narod u Srbiji drugačije vidi stvari i da je jasno da su u Hrvatskoj zbog toga razočarani.

Pročitajte još i ovo:

550.000 LJUDI VIŠE ZAPOSLENO NEGO PRE 11 GODINA Vučić: Srbija je na istorijskom nivou

VUČIĆ SAOPŠTIO: U narednih 10 dana svi srednjoškolci dobiće po 10.000 dinara

PREDSEDNIK VUČIĆ PORUČIO: Opozicija gubi na izborima, jer nije ništa ponudila

Pročitajte još: