Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

PREDSEDNIK SRBIJE ALEKSANDAR VUČIĆ ČESTITAO VASKRS

Srbija
A.v

Ana Acan

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom gospodinu Porfiriju, sveštenstvu i monaštvu, kao i svim pravoslavnim vernicima, koji Vaskrs slave po Julijanskom kalendaru. U čestitki se kaže:

„Vaša Svetosti,

Iskreno Vam čestitam Vaskrs, najveći hrišćanski praznik.

Vaskrs je dan kada se sabiramo i promišljamo o večnosti, duhovno se obnavljamo i radujemo sa porodicom i prijateljima  jačajući tako iskonske vrline međusobne ljubavi i praštanja.

Verujem da će i ovaj Vaskrs biti nepresušni izvor snage za naše slobodarske napore da damo najbolji odgovor velikim izazovima koji se postavljaju pred našu državu i pred naš srpski narod. Nastavićemo da se snažno i odlučno borimo za očuvanje teritorijalnog integriteta Republike Srbije sa našom svetinjom nad svetinjama Kosovom i Metohijom kao njenim sastavnim delom. Kao što hrišćani vekovima svedoče istinu Vaskrsa,  nastavićemo da se složno zalažemo za  istinu o našem ponosnom narodu.

Sa osećanjem najdubljeg poštovanja, želim da naglasim neumorno delovanje Vaše Svetosti i Srpske pravoslavne crkve u misiji očuvanja našeg duhovnog, kulturnog i istorijskog nasleđa, u rešavanju važnih društvenih pitanja i negovanju harmoničnih međuverskih i međunacionalnih odnosa. Zahvalan sam Vam na postojanoj službi i podršci za očuvanje duše našeg nacionalnog bića: Kosova i Metohije.

Duboko verujem da će dalji razvoj konstruktivne saradnje između državnih organa i svih tradicionalnih crkava i verskih zajednica biti značajan faktor u nameri da u mlađoj generaciji ojačamo i očuvamo osećaj rodoljublja, ljubav prema našoj kulturi i istoriji i odanost visokim idealima slobode, pravde, požrtvovanosti i saosećanja. Vaskrs nas na to trajno seća podstičući plemenite misli i dobra dela.

Čestitajući praznik nad praznicima, želim da sva iskušenja i izazove kojima je bremenito naše doba, ujedinjeni prevaziđemo u veri u trijumf života, dobrote, slobode i pravde.

Vaša Svetosti, želim Vam obilje uspeha u plemenitoj i odgovornoj službi prvojerarha Srpske pravoslavne crkve i čestitam Vam Vaskrs tradicionalnim pozdravom:

HRISTOS VASKRESE! VAISTINU VASKRESE!“

Pročitajte još: