Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

PREDSEDNIK VUČIĆ PORUČIO: Građani ne treba da brinu, nikakva revolucija nije u toku

Srbija
Aleksandar Vučić

Damira Ramadani

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras da predstavnici i pristalice koalicije Srbija protiv nasilja pokušavaju nasilno da zauzmu Skupštinu grada Beograda i poručio građanima da ne brinu, jer se nikakva revolucija ne dešava.

“Želim da vam kažem da ne brinete, građani Srbije. Iako su scene dramatične, jer mi volimo svoju zemlju, volimo svoj grad, nismo navikli na to da nam neko lomi prozore, da nam neko ruši našu kuću. Da ne brinete, zato što nikakva revolucija nije u toku”, rekao je Vučić u obraćanju građanima iz Predsedništva Srbije.

Istakao je da im ništa od toga neće poći za rukom.

“A da se mi trudimo da blagom reakcijom, mirnom reakcijom ne povredimo nekoga od slučajnih demonstranata”, rekao je Vučić.

On je naveo da se večeras, na skupu koji je pompezno najavljivan kao najveći, skupilo ukupno 2.490 ljudi, zajedno sa onima koji u ovom trenutku pokušavaju da provale u Skupštinu grada, a kojih je oko 1.195 ljudi.

“Neki su pokazali svoje lice i pokazali da im je nasilje jedini način borbe protiv svojih političkih protivnika. Danima smo na to ukazivali. Danima smo govorili da se za to spremaju, jer znaju da narod ne želi za njih da glasa, jer znaju da nikada neće moći da dobiju narodno poverenje. I danima smo upozoravali i inostrani faktor, šta je to što se dešava.

Ipak, ističe, mnogi su se pravili naivni i nisu želeli ni da čuju, ni da vide šta je to što se događa.

“Hvala onim stranim službama koje su jasno stavile do znanja da znaju šta se priprema i obaveštavale i davale sve podatke i našim obaveštajnim službama koje su pravovremeno reagovale i tačno znale šta je to što nasilnici i siledžije planiraju. Oni koji su se zaklinjali u borbu protiv nasilja samo su još jedan put potvrdili da su prave siledžije i nasilnici, da bi da ruše naše gradove, mesta, sela, kuće, našu državu pre svega. Nećemo im dati da sruše našu državu”, poručio je Vučić.

Pročitajte još i ovo:

STRAVIČNE SCENE U BEOGRADU: Đilasovci lome Skupštinu grada, hoće nasilno da upadnu

U JANUARU KONSTITUISANJE SKUPŠTINE: Vučić: Nova Vlada do kraja februara

ZELENOVIĆ SE NE MIRI S PORAZOM Teško mu je da prihvati katastrofu u Šapcu

Pročitajte još: