Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

PREDSEDNIK VUČIĆ PORUČIO: Srbija i Rusija će graditi još bolje odnose

Srbija
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Damira Ramadani

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upisao se danas u knjigu utisaka u Ruskom domu i u poruci izrazio uverenje da će Srbija i Rusija imati snage da u budućnosti grade još bolje odnose.

– Srećan sam što sam imao priliku da posetim Ruski dom i saznam mnogo o kulturi naših ruskih prijatelja i potvrdim tradicionalno i čvrsto prijateljstvo između srpskog i ruskog naroda. Uveren sam da ćemo u budućnosti imati snage da gradimo još bolje odnose. Želim vam uspeh u radu – napisao je predsednik Srbije.

Vučić je tokom posete posebno istakao saradnju dve zemlje u oblasti kulture i naglasio da ima i lični odnos prema Ruskom domu, jer je, kako je rekao tu dolazio kao dečak.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić
Printskrin / Instagram

– Kada sam imao pet-šest godina, moj otac inače, iskreni veliki rusofil me dovodio. Crtani filmovi koje su Rusi pravili su bili stvarno najkvalitetniji i najbolji – rekao je on i naglasio da je gledao i druge filmove i da prati i ruske medije i ruske televizije, jer kod nas, kako je rekao, može sve da se gleda.

Vučić rekao da se prijateljstvo između Srbije i Rusije ne može stavljati po strani čak ni u teškim vremenim, kao i da izuzetno ceni rusku kulturu, istučići divljenje prema liku i delu Fjodora Dostojevskog.

– Izuzetno cenim rusku kulturu. Kad kažem kultura, mislim i na književnost, slikarstvo, vajarstvo. Ne spadam u one koji će reći da Dostojevskog vole najviše, a Dostojevskog cenim najviše od svih svetskih pisaca, na njemu sam vaspitavan – rekao je Vučić i dodao da su Braća Karamazovi posebni zapisi.

Kako je naveo, on nije jedan od onih koji će se diviti ruskoj kulturi, a prezirati rusku politiku.

– Naše je da poštujemo naše prijatelje – rekao je Vučić.

Predsednik je tokom posete dobio sliku Ruskog doma na poklon, a uučeni su mu knjiga i članska karta biblioteke.

Pročitajte još i ovo:

RAT DO ISTREBLJENJA U OPOZICIJI: U sve je umešan i Nebojša Zelenović!

VUČIĆ POKLONIO SAT PRVOM SRPČETU ROĐENOM NA KOSMETU: Mali Jakov dobio poklon od predsednika

VUČIĆ OBIŠAO FRUŠKOGORSKI KORIDOR: Od Zrenjanina do Loznice za sat i po!

Pročitajte još: